22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Altın Portakal ödül miktarı

En iyi film 300 bin YTL, en iyi yönetmen 30 bin YTL, en iyi senaryo 20 bin YTL ile ödüllendirilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 44. Altın Portakal ve 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde birinci olan En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ile diğer alanlarda verilecek para ödüllerinin miktarını belirledi.


Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı toplantısında, 44. Altın Portakal ve 3. Uluslararası Film Festivali’nde birinci olacak En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen, En İyi Müzik, En İyi Belgesel Film ve En İyi Kısa Film yarışması ile 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Film Eleştirmeni ile Senaryo Geliştirme Fonu ödüllerinin miktarlarını belirledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinde AK Parti, CHP, DP, ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla belirlenen 44. Altın Portakal ve 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde birinci olanlara verilecek
ödüller şöyle:

Altın Portakal Film Festivali:
En İyi Film 300 bin YTL, Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü 30 Bin dolar, Behlül Dal Digitürk Genç Yetenekler Jüri Özel Ödülü 25 bin dolar, En İyi Yönetmen 30 bin YTL, En İyi Senaryo 20 bin YTL, En İyi müzik 20 bin YTL, En İyi Belgesel Film 7 bin 500 YTL, En İyi Kısa Film 7 bin 500 YTL.

3. Avrasya Film Festivali:
En İyi Film 75 bin dolar, En İyi Yönetmen 25 bin dolar, En İyi Film Eleştirmeni Ödülü 15 bin dolar, Senaryo Geliştirme Fonu 25 bin dolar.

Öte yandan, TÜRSAK ile AKSAV’ın iş birliği ve Başbakanlık Tanıtım Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle bu yıl 44’üncüsü yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin dünyaya açılan yüzü olan 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali’nde, efsanevi İngiliz yönetmen Nicolas Roeg, en son filmi “Puffball”un Türkiye galasına, filmin başrol oyuncularından Miranda Richardson ile katılacak.

Nicolas Roeg tarafından “mutluluk, korku, yalnızlık, umut ve aşk üzerine bir öykü” olarak tanımlanan Puffball’un oyuncu kadrosunda Kelly Reilly, Miranda Richardson ve Rita Tishingham’ın yanı sıra Nicolas Roeg’in kült filmi olan ve 1973 yapımı “Don’t Look Now”da oynayan Donald Sutherland yer alıyor.

Filmin konusu, erkek çocuk doğurmayı çılgınca arzulayan bir kadının etrafında gelişiyor. Kadının cadı olan annesi, yaşı geçkin kızının isteğine arka çıkıyor. İki kadının, bulundukları bölgede yaşayan bir başka kadının hamile olduğunu öğrenmeleri ve bu gebeliği kendi isteklerine bir tehdit olarak algılamalarıyla birlikte öyküde sihirli güçler konuşmaya başlıyor.

Cinsellik, doğum ve kadın kimliği üzerine bir peri masalı olarak nitelenen Puffball, aynı zamanda uzun bir aradan sonra yönetmen Nicolas Roeg’in ünlü oyuncu Donald Sutherland ile beyaz perdede birlikte çalıştığı ilk film olma özelliğini taşıyor.

aa
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 14:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?