15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Altın Portakal'a kitle iletişim ödülü

Altın Portakal Film Festivali, Ankara Uluslararası Film Festivali'nin açılış töreninde 2007 Kitle İletişim Ödülü ile ödüllendirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Altın Portakal Film Festivali Onursal Başkanı Menderes Türel, ödülü TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Mete'nin elinden aldı. Başkan Türel'e sunulan ödülün gerekçesinde, 1964 yılından bu yana Türkiye'deki sinema serüvenine katkıda bulunan Altın Portakal Film Festivali'nin Türk filmlerini ve sanatçılarını ödüllendirerek 'film festivali' geleneğini kurumsallaştırdığı belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kültür Sanat Vakfı ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı işbirliğinde düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin, 2006'da ikincisi düzenlenen Uluslararası Avrasya Film Festivali ve Türkiye'nin ilk film marketi olma özelliğini taşıyan 1. Uluslararası Avrasya Film Market gibi organizasyonlara attığı imza ile Türk sinemasının dünyada tanınması konusunda da öncü ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiği ifade edildi.
Bu yıl 18'incisi düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "Kitle İletişim Ödülü", geçen yıl Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali'ne verilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2007 Cumartesi 13:16:52
Güncelleme :14 Nisan 2007 Cumartesi 13:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?