22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

'Amacımız daha iyisini yapmak'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Anka Kuşu filminin galası için geldiği Bolu'da, "Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılması sözü doğru değil. Amacımız yıkmak değil, daha iyisini yapmak" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, filmin galası öncesinde Bolu Valisi Ali Serindağ'ı makamında ziyaret etti. Bakan Günay, ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, "Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı ne zaman gerçekleştirilecek?" sorusuna Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılması sözü doğru değil. Asıl amaç, hem İstanbul'un hem de Türkiye'nin daha güzel sanat merkezlerine kavuşmasıdır. Asıl tartışma yıkmak değil, daha iyisini yapma
tartışmasıdır. Dün akşam, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sabahın ilk ışıklarına kadar süren bir çalışmadan sonra, 'İstanbul 2010' yasasının yasalaşmasını sağladık.

Yasanın 11. maddesine göre Atatürk Kültür Merkezi'nin bugünkü alanında çevresindeki hazine ve çevre arazileri de dahil edilerek, daha güzel yapılması için bakanlığımıza yetki verildi. Bundan sonraki süreçte yeni proje yapacağız" dedi. Bakan Günay sözlerine şöyle devam etti:
"Atatürk Kültür Merkezi'nde tartışma yıkmak değil, daha iyisini yapmaktır. Yola yıkacağız diye değil, daha iyisini yapacağız diye çıkıyoruz. Daha iyisini yapmak bir kaç biçimde olabilir. Yıkıp yenisini yapabiliriz veya mevcudu onarabiliriz. Bu süre 2010 yılını bulabilir. Şu andaki İstanbul Kültür Merkezi ihtiyaca cevap vermiyor."
Bolu Valiliği'nden ayrılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yürüyerek, yönetmenliğini Mesut Uçakan'ın yaptığı Anka Kuşu filminin galasının yapılacağı Kardelen Sineması'na geldi. Bakan Günay, salona girişte kendisinin kızılderili olduğunu söyleyen Sabahattin Kalaycıoğlu isimli vatandaş ile konuştu. Kalaycıoğlu, Bakan Günay'a ok vererek, "Sayın Bakanım, Türkiye'nin turizmi bu okun hedefleri arasında olacaktır. Bu oku size veriyorum" dedi. Günay, "Ben silahı sevmem. Ben bunu size geri vereyim" diyerek geri vermek istese de, ısrarlar üzerine kızılderili okunu aldı.


Film öncesinde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, filmin yönetmeni Mesut Uçakan'a Bolu'nun tanıtımını yaptığı için teşekkür etti. Başkan Yılmaz'dan sonra söz alan Anka Kuşu filminin yönetmeni Mesut Uçakan, "Filmde Yunus Emre'lerin Mevlana'ların aşkını anlattık. Sanıyor musunuz ki, biz burda masal anlatıyoruz? Filmde bütün insanlığın kurtarıcı iksirini anlattık. Aşk anlatılır mı, anlatılmaz. Yaşanır, aşk acı verir. Filmimizde bunlara değindik" dedi.


Son olarak söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, Türk sinemasının gelişiminden bahsederek, "Sinema bir dönem hayatımızın bir parçasıydı. Bir dönem kayboldu, bir dönem susturuldu. Şimdi yeniden yükselmeye başladı. Filmlerimiz sadece içerde beğeni toplamıyor. Yurtdışında ilgi odağı oluyorlar. Geçtiğimiz yıl bir filmimiz oscar adayı oldu. Bu yılda Almanya'da bir vatandaşımızın yaptığı film oscar adayı gösterildi. Bunlar sinemamız açısından güzel gelişmeler" diye konuştu.


Film gösterimi öncesinde Anka Kuşu filminde oynayan oyunculara plaket verildi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 10:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?