15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Amasya stüdyo gibi

Tarihi ve doğal güzelliği yanı sıra korunan kültürel mirası ile kültür turizminin parlayan yıldızı olan Amasya, fotoğrafçılar için hem ilham kaynağı hem de doğal stüdyo konumunda. 

7 bin 500 yıldır 13 medeniyete ev sahipliğinin yanı sıra başkentlik yapan ve bu medeniyetlerin kalıntılarını barındıran Amasya, tarihi zenginlikleriyle fotoğrafçılara da doğal stüdyo oluşturuyor. Her tarafında farklı bir medeniyetin kalıntısı bulunan, tarihi olduğu kadar doğal güzellikleriyle de kültür turizminde önemli bir yere sahip olan Amasya'da fotoğrafçıların kadrajlarına aldıkları her kare muhteşem bir tablo oluşturuyor. 

45 yıldır Amasya'da fotoğrafçılık yapan ve çocukluğundan bu yana Amasya'nın her karesini fotoğraflayarak kendisine yıllardır binlerce kare fotoğraftan oluşan bir arşiv yapan Cavit Öztürk, 'fotoğraf yarışmalarında doğal stüdyo' dediği Amasya'nın resimleri ile dereceler alıyor. Fotoğraf karesine yansıyan Amasya'nın harika bir görüntü verdiğini, kentte doğal bir ışık ortamının bulunduğunu ifade eden Öztürk, "60 yılı aşkındır bu şehirde yaşıyorum, bu şehre her gün yeniden aşık oluyorum. Bu sevgide fotoğraflarıma yansıyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 10:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?