29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Angelina Jolie'nin yeni filmi vizyonda

Ünlü oyuncu Angelina Jolie'nin aksiyon türündeki yeni filmi "Wanted" yarın sinemalarda.

Timur Bekmambetov'un yönettiği filmde, Jolie'nin rol arkadaşları James McAvoy, Thomas Kretschmann ve Morgan Freeman. Mark Millar'ın kitabından beyazperdeye uyarlanan filmin senaryosu Michael Brandt, Derek Haas ve Mark Millar'ın imzasını taşıyor.

Müzik efsanesi Bob Dylan'ın yaşam öyküsünü anlatan "Beni Orada Arama-I'm Not There" vizyona girecek. Cate Blanchett, Ben Whishaw, Christian Bale, Richard Gere, Marcus Carl Franklin, Heath Ledger, Kris Kristofferson, Don Francks, Roc LaFortune, Larry Day, Paul Cagelet, Pierre-Alexandre Fortin, Richie Havens, Tyrone Benskin ve Kim Roberts'ın rol aldığı filmin yönetmenliğini Todd Haynes üstleniyor. Dylan'ın hayatının yedi farklı döneminin 6 oyuncu tarafından canlandırıldığı filmin senaryosu Todd Haynes ve Oren Moverman'ın imzasını taşıyor. Filmin özgün ismi "I'm Not There", Bob Dylan'ın "The Basement Tapes-Sessions" için kaydettiği, ancak orijinal albümde yer almayan parçasına gönderme yapıyor.

Çekimlerine Temmuz 2006'da Montreal'de başlanan filme Dylan da onay ve destek verdi. Film, 2007 Venedik Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nü alırken, Cate Blanchett'a da "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandırdı.

Gerilim filmi "Timsah: Nehrin Dişleri-Rogue" gösterime girmeye hazırlanıyor. Yönetmenliğini Greg McLean'in üstlendiği filmin başrol oyuncuları Radha Mitchell, Michael Vartan ve Sam Worthington.

Fransız romantik komedi filmi "Senden Başka-Ma Vie N'est Pas Une Comedie Romantique" de bu hafta seyirciyle buluşacak. Marc Gibaja'nın yönettiği filmin senaryosu Marc Gibaja ve Laurent Sarfati'ye ait.

Başkentte hafta boyunca sinemalarda seyirciyle buluşacak filmler şöyle:


ARMADA: Salon 1 ve 3'te "Wanted" adlı film gösterime girecek.

Salon 2'de, "Öldür.com-Untraceable" adlı film izlenebilir. Gregory Hoblit'in yönettiği filmde, Diane Lane, Billy Burke ve Colin Hanks rol alıyor.

Salon 4'te, ünlü yönetmen kardeşler Andy ve Larry Wachowski'nin, yarışların hızlı ve heyecanlı dünyasını işlediği "Hızlı Yarışçı-Speed Racer" var.

Salon 5'te "Hulk-2", Salon 6'da "Gelin Benim Olacak", Salon 7'de "O... Çocukları", Salon 8'de "Lanetli Ruhlar" gösterilecek.

Salon 9'da Fransız romantik komedi filmi "Senden Başka-Ma Vie N'est Pas Une Comedie Romantique" de seyirciyle buluşacak.

Salon 10'da "Mistik Olay" adlı film izlenebilecek.


METROPOL: Salon 1 ve 6'da "Wanted", Salon 2'de "O... Çocukları", Salon 3'te "Öldür.com", Salon 4'te "Gelin Benim Olacak", Salon 5'te "Timsah: Nehrin Dişleri", Salon 7'de "Hulk-2", Salon 8'de "Hızlı Yarışçı" isimli filmler gösterilecek.


OPTİMUM: Salon 1 ve 6'da "Wanted", Salon 2'de "O... Çocukları", Salon 3'te "Made in Europa", Salon 4'te "Hulk-2", Salon 5'te "Lanetli Ruhlar", Salon 6'da "Indiana Jones-4", Salon 5'te "Lanetli Ruhlar", Salon 7'de "Düello", Salon 8'de "Boleyn Kızı", Salon 9'da "88 Dakika" adlı filmler var.


MİNASERA: Salon 1'de "Indiana Jones-4", Salon 2'de "Boleyn Kızı", Salon 3'te "88 Dakika", Salon 4'te "En Süper Kahraman", Salon 5'te "Burada Olan Burada Kalır", Salon 6'da "Sex & The City" gösterimde olacak.


BAHÇELİEVLER BÜYÜLÜ FENER: 1. ve 2. Salon'da "Wanted", 3. Salon'da "Lanetli Ruhlar", 4. Salon'da "Hulk-2", 5. Salon'da "Öldüren Cazibe", 6. Salon'da "O... Çocukları" ile "Boleyn Kızı" izlenebilecek.


KIZILAY BÜYÜLÜ FENER: 1. ve 2. Salon'da "Wanted", 3. Salon'da "Timsah: Nehrin Dişleri" adlı filmler gösterilecek.

Müzik efsanesi Bob Dylan'ın yaşam öyküsünü anlatan "Beni Orada Arama-I'm Not There" vizyona girecek.

4. Salon'da "Hızlı Yarışçı", 5. Salon'da "Gelin Benim Olacak", 6. Salon'da "Öldür.com", 7. Salon'da "Mistik Ruhlar", 8. Salon'da "Hulk-2", 9. Salon'da "Sınırda", 10. Salon'da "O... Çocukları" ile "Boleyn Kızı" var.


ATAONTOWER: Salon 1'de "Wanted", Salon 2'de "Timsah: Nehrin Dişleri", Salon 3'te "Hulk-2", Salon 4'te "Gelin Benim Olacak", Salon 5'te "Mistik Ruhlar", Salon 6'da "Sex and the City", Salon 7'de "Hızlı Yarışçı" adlı yapımlar hafta boyunca gösterilecek.


SERGİLER


Anadolu Ajansı Sanat Galerisi, 1 Temmuzdan itibaren sanat yaşamını Ankara'da sürdüren İngiliz sanatçı Michael David Conduit'in eserlerini ağırlayacak.

Başkentte hafta boyunca sanatseverlerle buluşacak sergiler şöyle:


ANADOLU AJANSI SANAT GALERİSİ: Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Şippo Atölyesi kursiyerleri Ayten Akyüz, Gönül Turgut, Hıdır Göktaş, Pervin Tanır, Sema Kubbeci, Seval Kaya Haykır ve Ümit Özcan'ın yapıtları, 28 Hazirana kadar görülebilir.

Galeri, 1 Temmuzdan itibaren sanat yaşamını Türkiye'de sürdüren bir İngiliz sanatçının yapıtlarına ev sahipliği yapacak. 1971 yılında İngiltere'de dünyaya gelen ve 15 yaşına kadar Güney Afrika'da yaşayan Michael David Conduit'in "Anadolu Kadınları" temalı yapıtları 18 Temmuza kadar sergilenecek.

İngiltere'de bulunan Southhampton Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Tasarım ve İllüstrasyon Bölümü'nden mezun olan sanatçı, Ankara'da yaşıyor.


ALPMAN SANAT GALERİSİ: Ressam Vahap Demirbaş'ın yapıtları, 7 Temmuza kadar galerinin konuğu olacak.


ANKARA BEYAZ SANAT: Sabri Akça grubu resim sergisi, 30 Hazirana kadar sergilenecek.


ARDA SANAT GALERİSİ: "Yaz Karması", ay sonuna kadar Başkentli sanatseverlerle birlikte olacak.


ATLAS SANAT GALERİSİ: Nil Köken'in resim sergisi, 28 Hazirana değin sanatseverleri bekliyor.


EMİMA SANAT GALERİSİ: Resim ve heykel karma sergisi, Haziran ayı sonuna kadar gezilebilir.


GALERİ GÖZDE: "Yaz Karması", 30 Hazirana kadar başkentli sanatseverlerle birlikte olacak.


GALERİ POLART: I. Salon'da Sezai Kara'nın "Işığın Peşinde", II. Salon'da Osman Akşit'in "Aklımdakiler" adlı resim, III. Salon'da ise Aynur Demir'in rölyef heykel sergileri ay sonuna değin sanatseverlerle.


IC SANAT GALERİSİ: "Yaz Karması", 30 Temmuza kadar izlenime sunulacak.


KARACA EĞİTİM MERKEZİ SANAT GALERİSİ: Nurtaç Özler'in "Denizin Biçimlendirdikleri-Taşlar, Camlar, Kiremitler" adlı sergisi, 30 Hazirana kadar açık kalacak.


KRİŞNA SANAT GALERİSİ: Çeşitli sanatçıların yapıtlarına yer verilen "Yaz Karması", 1 Temmuza kadar görülebilir.


MUSTAFA AYAZ MÜZESİ VE KÜLTÜR MERKEZİ: "Mustafa Ayaz Dünden Bugüne" adlı sergi, Haziran sonuna kadar açık kalacak.


SEVGİ SANAT GALERİSİ: Galeri, ay sonuna kadar "Yaz Karması"na ev sahipliği yapacak.


TESK SANAT GALERİSİ: Hatice Yazıcıoğlu Gürler Atölyesi Seramik Sergisi, 1 Temmuza kadar devam edecek.


VALÖR SANAT GALERİSİ: Hikmet Çetinkaya Atölyesi'nin sergisi, bu ay sonuna kadar görülebilir.

AA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 11:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?