1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Ankara müzik festivali başladı

25. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı törenle başladı.

Açılış töreninde konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Opera ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binasının arkasında kalan ve Ankaralıların 'senfonik çukur' olarak adlandırdıkları temel seviyesinde kalmış projeyle Cumhurbaşkanımız yakından ilgilenmekte ve gerçekleşmesini sağlama konusunda ciddi bir gayret sarf etmektedir" dedi.


Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen ve bu yıl 25'incisi gerçekleştirilen Ankara Müzik Festivali, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı törenle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilen açılışa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi Gülten Günay, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve eşi Duriye Yılmaz, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan, eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan ve çok sayıda davetli katıldı.


Festivalin açılışında bir konuşma yapan Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Başman, 25. yıl kutlamasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, festivale katkıda bulunan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Ülkelerin ekonomik gelişiminin yanında kültürel açıdan da gelişim göstermesi gerektiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kültür sanatın yerelden evrensele uzanan unsurların başında geldiğini belirtti. Bakan Günay, ''Opera ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binasının arkasında kalan ve Ankaralıların 'senfonik çukur' olarak adlandırdıkları temel seviyesinde kalmış projeyle Sayın Cumhurbaşkanımız yakından ilgilenmekte ve gerçekleşmesini sağlama konusunda ciddi bir gayret sarf etmektedir. Huzurlarınızda kendilerine bu gayretlerinden, ilgilerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum'' dedi.


Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Şef Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası konser verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 04:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?