19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Ankara'da yaza sanatla 'merhaba'

Yaza Sanatla Merhaba

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, yaz sezonuna karma resim sergisiyle 'merhaba' dedi.

Türkiye'nin önde gelen 54 resim sanatçısının tablolarından oluşan serginin açılışını yapan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, "Yaza Merhaba" adını verdikleri serginin, en seçkin eserleri bir araya getirdiğini söyledi. İnsanlık tarihinde toplumların geleceklerine kültür ve sanatın yön verdiğini belirten Melek, "Kültürel zenginliklerimiz her zaman bizim güzelliklerimizi oluşturur. Bu yüzden kültür, Sanat ve edebiyat bir toplumun aynasıdır. Kültüre, sanata, edebiyata önem veren toplumlar, birbirini anlayan ortak yaşama sevincini paylaşan toplumlardır" dedi.

Melek ; 'Kültür ve sanat bir toplumun aynasıdır'Modern toplumlarda şairlerin sözünde sevgi, ressamların fırçasında hayatın çok sesliliği bulunduğunu belirten Melek, şunları söyledi:"Bu gün, bu seçkin ressamların ürettiği estetik değer bizleri burada bir araya getirdi. Yüklendikleri eşsiz sanatsal hizmetlerin toplumda yeri ve değerinin bilinmesi gerektiğine inanan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak bu sanat galerisini sanatçılarımızın istifadesine sunduk. Genel Müdürlük olarak her zaman ülkemizin tanıtılmasının yanı sıra, basında, yayında ve sanatta el emeği ve göz nuru eserlere ve bunları hazırlayanlara destek olmayı sürdüreceğiz.".

Sergide eseri yer alan ressam Asım Yücesoy, "Sanata ve sanatçıya değer veren toplumların her zaman çağdaş toplumlar" olduklarını söyledi. Yine sergiye katılan ressamlardan Hasan Pekmezci ise "Bizi sanatseverlerle buluşturan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi'ndeki sergi 10 Temmuz'a kadar Ankaralı sanatseverler tarafından gezilebilecek.

..
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 16:21:01
Güncelleme :2 Temmuz 2009 Perşembe 16:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?