20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Antalya'da yıldızlar geçidi

BU yıl 45'ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, Divan Talya Otel'de gerçekleştirilen kokteyl ile başladı.

Kokteylin ardından düzenlenen yıldızlar geçidi kortejinde sanatçılar halkı selamladı. Bu festivalde kırmızı halı 2'nci kez uygulandı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali, Divan Talya Oteli'nin Convention Center adlı 2 bin kişilik salonunda gerçekleştirilen kokteyl ile başladı. Sanatçılar kırmızı halı üzerinden yürüyerek kamera ve objektifler önünde salona girdi.

Kokteyle, Türk Sineması'nın duayenlerinden İzzet Günay, Selda Alkor, Yusuf Sezgin, Tuncel Kurtiz gibi isimlerin yanısıra oyunculuğa yeni adım atan Dünya Güzeli Azra Akın, Fadik Sevim Atasoy ve Ahu Türkpençe ile sinemanın karakter oyuncularından Güven Kıraç ve Zafer Algöz katıldı.

Kokteyle, eşi Ebru Türel ile birlikte katılan Festival Onursal ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel, 34 filmin yarışma amaçlı başvuruda bulunduğu festivalde 16'sının ön elemeyi geçerek Altın Portal için yarışacağını kaydetti. Başkan Türel, uzun metrajlı film yarışmasının yanı sıra festival bünyesinde 25 kısa film, 26 belgesel film ve 28 yabancı film gösterimi yapılacağını belirtti.

Tiyatronun duayenlerinden Müşfik Kenter'in de eşlik ettiği sanatçılar, açılış kokteyli sonrasında geleneksel korteje geçti. Otelin önünden Mercedes ve BMW marka üstü açık spor arabalarla başlayan yıldızlar geçidi, Atatürk Caddesi, Kalekapısı, Konyaaltı Caddesi'ni takiben 10 kilometre sonra Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'na ulaştı. Güzergah boyunca halkı selamlayan sanatçılara ilgi yoğun oldu.

Aktör Yusuf Sezgin, festivale yönelik ilgiden memnun olduğunu söylerken İzzet Günay, bu tür etkinliklerin Türk Sineması ve kent açısından önemine değindi. Altın Portakal'ın her geçen yıl daha da önem kazandığını söyleyen İzzet Günay, kentin sadece korteji alkışlayarak değil filmleri seyredip sanatçılarla kaynaşarak festivale destek vermesi gerektiğini söyledi. Festival atmosferini değerlendirmesi istenen oyuncu Selda Alkor ise bindiği BMW marka otomobili göstererek “E, arabalara baksanıza daha n'oolsun?” espirisiyle yanıt verdi. Alkor'un, kortej boyunca sık sık çığlıklar atarak korteji izleyenleri coşturmaya çalıştığı görüldü.

Festivale katılacağı açıklanan Bo Derek, Adrian Brody ve Mickey Rourke'nin ilerleyen günlerde Antalya'da olacağı kaydedildi.

Altın Portakal Film Festivali, 19 Ekim Pazar günü sona erecek.

DHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 09:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?