22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Antalya'ya konuk yağıyor

44. Antalya Altın Portakal Film Festivali ile birlikte düzenlenen 3. Uluslararası Avrasya Film Festivali kapsamında gala gösterimi yapılan "Puffball" filmi için Antalya'ya gelen dünyaca ünlü yönetmen Nicolas Roeg, filmindeki karakterlere hakim olan paranoyanın, günümüzde dünyanın her yerine yayıldığını ve hayatın gerçeği haline geldiğini söyledi.


İngiltere, İrlanda, Kanada ortak yapımı olan ve 2006 yılında çekilen "Puffball" Türkiye'de ilk kez dün akşam yapılan galayla izleyici karşısına çıktı. Yönetmen Roeg, senarist Dan Weldon, ünlü başrol oyuncuları Miranda Richardson ve Rita Tishingham'la basın toplantısı düzenledi.

Roeg, "Puffball"daki 4 ayrı karakterin sahip oldukları ayrı hikayelerin depresif, tuhaf, mistik ve paranoya halleriyle yansıtıldığını belirterek, aynı anda yürümeye çalışan 4 ayrı hikayeyi filmde birleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Filmde, hayatın içinde olan şiddet, cinsellik ve paranoyaları gerçeklik olgusuyla ele aldıklarını dile getiren Roeg, "Filmde yansıtılan paronaya, dünyanın her yerine yayıldı. Geziyor. Hayatın da bir gerçeği haline geldi. Filmde bunu kabul edilebilir hale getirmeye çalıştık. Filmi büyük bir izleyici kitlesi için yaptık. Hayattaki doğallıkları yansıtmaya çalıştık" dedi.

Filmdeki ana karakterlerin tamamının kadınlar olduğu ve "bu karakterlerin erkekleri araç olarak kullandıkları" yönündeki yorum üzerine yönetmen Roeg, ana karakterlerdeki kadınların hemen her yaştan oluştuğunu ve kadınları hikayede yaşlarına göre karakter özelliklerini de ele alarak filmde yansıttıklarını ifade etti.

aa
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 14:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?