22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Atatürk rolünü kabul edecek mi?

İstanbul'da vereceği konser için Türkiye'ye gelen ünlü aktör Kevin Costner, Türk halkı için Atatürk’ün taşıdığı önemi bildiğini ifade ederek, Atatürk’ü canlandırması istenen filmle ilgili teklifi bu nedenle incelediğini söyledi.

Oscar ödüllü aktör Costner, Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Çankaya Köşkü’ndeki Cumhuriyet resepsiyonuna katılmasının ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir'de bulunmaktan büyük gurur duyduğunu ve Türkiye’de olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Costner’e, Anıtkabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Ünlü aktör, Atatürk’ün mozolesine çiçek koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Costner, vatandaşların yoğun ilgisi altında görevlilerden Anıtkabir hakkında bilgi aldı. Görevliler de Costner'e Anıtkabir'den ayrılışı sırasında Atatürk ve Anıtkabir'i anlatan bir tanıtım CD'si ile bir madalyon hediye etti.

Costner, aracına binerken de toplanan kalabalığı selamladı. Kevin Coster daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara Kalesi’nde verdiği yemeğe, organizatör Ahmet San ile birlikte katıldı.

Costner, bir soru üzerine Türk halkı için Atatürk’ün taşıdığı önemi bildiğini ifade ederek, Atatürk’ü canlandırması istenen filmle ilgili teklifi bu nedenle incelediğini söyledi.

Costner, yarın İstanbul'da Modern West adlı toplulukla birlikte konser verecek.

ANKA-İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 18:28:41
Güncelleme :29 Ekim 2007 Pazartesi 18:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?