19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Avrupa'nın en tehlikeli şehri

Avrupa genelinde yapılan geniş çaplı bir araştırmada, Londra en tehlikeli şehirlerin başında yer alırken İstanbul'un sıralamada ortalarda olduğu ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletler için hazırlanan bir rapor Avrupa'da hırsızlık olaylarının en fazla yaşandığı ülkenin İngiltere olduğunu gösteriyor. İngiltere'de hükümetin birçok kez inisiyatif almasına rağmen, Avrupa genelinde yapılan bu geniş araştırma, araba çalma, saldırı, soygun gibi olaylarda İrlanda'nın birinci, İngiltere'nin ise ikinci sırada olduğu dikkat çekiyor.

Raporda New York'tan daha tehlikeli olarak görülen Londra'nın İstanbul ile birlikte Avrupa'ın en tehlikeli şehirleri arasında yer aldığı görülüyor.

En güvenli şehirler ise yüzde 10 ile Lizbon olurken, bunu yüzde 13 ile Budapeşte ve Atina izliyor. Londra yüzde 23 suç oranı ve İstanbul yüzde 18 ile en tehlikeli şehirler arasında gösterildi. Yapılan araştırmada ayrıca, Londra'da yaşayan vatandaşların yüzde 32'si kendilerinin her hangi bir suç kurbanı olduklarını söylerken, bu oran Amsterdam'da yüzde 27, Belfast ve Dublin'de yüzde 26, Kopenhag'da yüzde 24, Stokholm'de ise yüzde 23 oldu.

Bu arada İngiltere İçişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Avrupa'nın en fazla suç işlenen ülkesi olduğunu kabul etmediklerini açıkladı. Son yıllarda suç oranlarında gösterdikleri kararlı mücadele sonucu önemli oranda düşüş yaşandığını acıklayana Bakanlık sözcüsü Tony McNulty, "Anket sonuçları, eski bilgileri gösteriyor ve biz bu sonuçların güvenilirliği ve karşılaştırmaları konusunda endişeleniyoruz."dedi.



zaman
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 14:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?