18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Aya İrini'de Schuman rüzgarı

Festival Buluşmaları dizisinin ilkinde Kirill Troussov kemanıyla, Gülsin Onay piyanosuyla ve Antonio Meneses viyolonseliyle heyecan verici bir konsere imza atacak.

Festivalin bir klasiği haline gelen, daha önce bir araya gelmemiş sanatçıların ilk kez buluştuğu Festival Buluşmaları dizisinin ilkinde Kirill Troussov kemanıyla, Gülsin Onay piyanosuyla ve Antonio Meneses viyolonseliyle heyecan verici bir konsere imza atacaklar. 12 Haziran Cumartesi akşamı saat 20.00’de Aya irini Müzesi’nde gerçekleşecek gecede ilk defa aynı sahnede buluşan üç usta isimden Chopin’den Tchaikovsky’ye uzanan bir repertuar dinlemek müzikseverler için kaçırılmayacak bir fırsat olacak.

Konser öncesinde Aya İrini Müzesi İç Avlu’da 18.45-19.30 saatleri arasında, Andante dergisi editörü Serhan Bali moderatörlüğünde gerçekleştirilecek “Konsere Doğru” söyleşisinde, konserin solistleri Kirill Troussov, Gülsin Onay ve Antonio Meneses müzikseverlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirecek .

Eleştirmenlerce, duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya sahip mükemmel bir piyanist olarak nitelendirilen Gülsin Onay, nadir olarak oda müziği projelerinde yer alıyor. Olağanüstü yeteneği ve sihirli sahne karizmasıyla seyredenleri kendine hayran bırakan, Yehudi Menuhin ve Wieniawski keman yarışmalarının birincisi Kirill Troussov ile 1982 Tchaikovsky Yarışması altın madalyası sahibi usta viyolonselci Meneses bu konserde Onay’la ilk kez aynı sahneyi paylaşacak.

Aya İrini Müzesi’nin ustaların buluşmasına ev sahipliği yapacağı bu konserde Chopin’den Tchaikovsky’ye uzanan bir repertuarla birlikte şiirsel bir gece yaşanacak.
 

Habertürk
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 15:15:58
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 15:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?