20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Bakan geliyor, çıplak tabloları kaldırın

Bakan geliyor, aman çıplak tabloları kaldırın’


Mali Müşavirler Odası’nda bir sergi açan ressam Şehnaz Aykaç’a, “Bakan Nazım Ekren geliyor. Nü resimlerinizi kaldırın” deyip 25 tabloyu sergiden çektirdiler.

Ressam Şehnaz Aykaç’ın İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Galerisi’nde 54 tablosunu sergilediği “Yaşamdan Boyutlar” adlı yıl sonu sergisine nü (çıplak) resimlerden kaynaklanan kriz damgasını vurdu. Aykaç krizi şöyle anlattı:

“Ekim’de İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası’nın Başkanı Sezai Onaral ile görüşerek sözleşme imzaladık. Ben resimlerimin bazılarının nü olduğunu belirterek, bunun sorun teşktil edip etmediğini sordum. Sezai Bey bana, ’Neden sorun olsun. Hatta tabloların birini oda olarak satın alırız’ yanıtını verdi. Cuma günü açılış yapılacaktı. Ancak çarşamba akşamı beni odadan aradılar: ‘Yarın Devlet Bakanı Nazım Ekren gelecek. Sergideki nü resimleri kaldırabilir misiniz’ diye sordular. Ben de kabul ettim. Sabah gittiğimde ’Cuma günü açılışı var, nü resimler sorun olur mu?’ diye sordum. Başkanın nü resimlere izin vermediğini söylediler. 25 nü tablomu kaldırdılar. Dün açılışı bu şartlarda yaptık ama ilk fırsatta tablolarımı toplayıp Pazar’a kadar sergiyi bitireceğim.”

Oda Başkanı Sezai Onaral ise, “Resimlerini gördüğümde utandım. Daha önce de böyle bir sergi olmuştu ve üyelerimizden tepki almıştık. Perşembe günü gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekrem’in ziyaretiyle, sergi arasında herhangi bir ilişki yok” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 22:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?