30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Bakan Günay: Frankfurt bir fırsat

Almanya'nın Frankfurt kentinde bugün resmi açılışı yapılacak 60'ıncı Frankfurt Kitap Fuarı'ndaki Türkiye standını gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin onur konuğu olması nedeniyle önemli bir tanıtım fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Günay, Türkiye'nin bu fuar sayesinde kültür ve edebiyatının dünya çapında tanıtımını yapacağını belirterek, "Dünya kültürüne bütün renklerimizi yansıtma fırsatı buluyoruz. Almanya çapında bir yıldan bu yana devam eden sanatsal, kültürel ve sahnesel etkinliklerimiz devam ediyordu. Fuar boyunca da bu etkinliklerimiz doruk noktasına çıkacaktır" dedi.

Konuk ülke olarak "Bütün Renkleriyle Türkiye" sloganıyla çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Günay, "Düşünce dünyasına buradan edebiyatımızı, kültürümüzü, sanatımızı, her türlü zenginliğimizi tanıtıyoruz. Aynı zamanda yayıncılarımız da dünya yayıncılarıyla bir araya gelerek önemli bir ekonomik fırsat yakalamış oldular" diye konuştu.

Günay, Türk edebiyatının tanıtıldığı bölümü ve Türkiye'den fuara katılan 100 yayınevinin stantlarının bulunduğu salonları da gezerek yayıncılarla görüştü. Yayıncılara başarılar dileyen Günay, konuk ülke olarak yapılan tüm hazırlıkları çok beğendiğini ifade etti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türk edebiyatını keşfetme fırsatı

Dünya yayıncılarını bir araya getiren uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'nın Müdürü Jürgen Boos, ziyaretçilerin fuarda Türk edebiyatını keşfetme imkanını bulacağını söyledi.

Boos, bugün fuar merkezinde Brezilyalı yazar Paulo Coelho ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bu yıl onur konuğu ülke olması sebebiyle Türkiye'yle ilgili yaklaşık 400 etkinlik yapıldığını ve yapılacağını belirterek, "Türk edebiyatını keşfetme fırsatı sunuyoruz" dedi.

Fuara bu yıl yaklaşık 100 ülkeden 7 bin 300 yayıncının katıldığını ifade eden Boos, fuar boyunca 2 bin 700 kültürel ve sanatsal etkinlik yapılacağını kaydetti.

Dünyaca tanınmış yazar Coelho da, bir Türk gazetecinin Türkiye'de en fazla hangi yazarı beğendiğini sorması üzerine, Türkiye'nin çok zengin bir edebiyata sahip olduğunu ve olağanüstü yazarları bulunduğunu belirterek, bu
yazarların ve eserlerinin başka insanlar tarafından da duyulması ve tanınması için Frankfurt Kitap Fuarının önemli bir arena olduğunu söyledi.

Resmi açılışı bu akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılacak olan 60'ıncı Frankfurt Kitap Fuarı'nın bu yıl en önemli özelliklerinden biri, kitabın geleceğiyle ilgili çok sayıda panel düzenlenmesi olacak.

Panellerde dijital yayıncılığın basılı eserler karşısındaki rekabetinin boyutları tartışılacak.

AA-CNNTURK
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?