22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Bakan Günay'ın azarlama günü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bürokratları ile birlikte, dün Ankara Ulus’ta tarihi alanları ve binaları yürüyerek dolaştı.

Tarihi Hacı Bayram Camii’nde cuma namazı kılan Günay, incelemelerine Agustos Tapınağı ile başladı. Günay, sırasıyla eski Ankara Valiliği binasını ve bahçesindeki kalıntıları, Julianus sütununu, eski Sümer Holding ve Tekel binasını ve restorasyonu devam eden Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ni gezdi. Günay, Julianus Sütunu karşısında tarihi yapılar arasında yeni yapılan binaya çok sinirlenerek, "Bu bir cinayettir. Ben bu binanın buraya nasıl yapıldığını çok merak ediyorum. Kültür Bakanı olarak bütün detaylarını öğreneceğim. Hepiniz de öğreneceksiniz" dedi. Binanın yapımına onay veren koruma kurulu üyelerini tespit edip binanın önünde teşhir edeceğini söyleyen Günay, Devlet Resim Heykel Müzesi’nde de onarımı süren salondaki eşyaların üzerlerinin özentisiz örtülmesine sinirlenerek müze müdürünü azarladı.
 
Günay, şöyle dedi: "Ankara, 1940’dan sonra yenilenirken, yeni bir başkent kurma hayali yok olmuş ve bir rant kavgasının içerisinde kalmış. Kimliksiz kişiliksiz yapılarının nereye ait olduğu belli olmayan bir kente dönüşmüş. Bir miktar nefes alabileceğimiz alan varsa hepsi Atatürk’ten kalma."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 18:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?