22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Barışarock Festivali başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Barışarock Festivali", Sarıyer Mehmet Akif Parkı'nda yerli-yabancı müzik gruplarının konserleri ve etkinliklerle başladı.

3 gün sürecek festivale, Nev, Aylin Aslım ve Bülent Ortaçgil'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ile 60'a yakın yerli-yabancı müzik grubu katılacak.

Festivalin ilk gününde ana sahneye çıkan Nev ve Bülent Ortaçgil, rockseverlerden büyük ilgi gördü. İkinci sahnede konser veren rock müzik grupları da çok sayıda müziksever tarafından dinlendi.

İlk gün; Kaptan Zaman, Taner Öngür, Altı Saat, Sabih Cangil, Bend, Gevende, Zilzurna, Yakup, Mısırlı Mazhar Egbari ve Hakan Kurşun'un sahne alacağı belirtildi.

Çok sayıda rocksever, ilk saatlerden itibaren festival alanına girebilmek için kuyruk oluşturdu, festival boyunca içerde kalmak amacıyla çadırlar kurdu.

Yemek ve içki standlarının da bulunduğu festival alanında ambulans ve itfaiye de hazır bekletildi.

Festivalin gönüllülerinden, Moğollar müzik grubunun üyesi Taner Öngür, festival için Türkiye'nin her yerinden 500 gönüllünün çalıştığını ve tek amaçlarının, 3 gün sürecek festivalin her yıl olduğu gibi çok iyi geçmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Öngür, festival alanındaki 2 sahnede 3 gün boyunca toplam 60 müzik grubunun sahne alacağını belirterek, giriş parası alınmayan festivalin herkese açık olduğunu kaydetti.

Festivale, Türkiye'nin her yerinden 17-30 yaş grubundan kişilerin yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Öngür, bu yıl özellikle küresel ısınma ve "nükleer çılgınlıklara" dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Öngür, "Gerçek sorunlarla uğraşmayan topluma, gerçek insanlık sorunlarını hatırlatarak, yaşamın şiddetle değil barış ve düşünceyle devam ettiğini göstermek istediklerini" ifade etti.

Festivalin her yıl daha da büyüdüğünü vurgulayan Öngür, İspanya, Mısır, İran, İrlanda, Pakistan ve Fas gibi ülkelerden çok sayıda müziksever ve müzik grubunun da festivale katıldığını, Barışarock'ın, bir araya gelmesi zor insanları buluşturarak barış misyonunu yerine getirdiğini kaydetti.

Festivalde bu yıl müzik gruplarının performanslarının yanı sıra 30 tiyatro gösterimi ile çeşitli sosyal etkinliklerin de gerçekleştirileceği kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2007 Cumartesi 10:45:11
Güncelleme :25 Ağustos 2007 Cumartesi 12:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?