29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Başkent'te kültür-sanat

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 7 Hazirandaki konseriyle 2007-2008 sanat sezonuna veda edecek.

Şef Ender Sakpınar yönetimindeki orkestraya, Chen Zimbalista'nın vurmalı çalgılarıyla eşlik edeceği konserde, Yusupov'un "Con Moto"sı, marimba ve Yaylı çalgılarda dünya prömiyerini yapacak.

Ayrıca, Yeni Türkü, Ferhat Göçer ve Grup Hepsi de bu hafta başkentte konser verecek.

Başkentli sinemaseverler de çeşitli salonlarda üç yeni filmle tanışacak.

"En Süper Kahraman-Superhero Movie" filminde yönetmen koltuğuna, kendi yazdığı senaryosuyla Craig Mazin geçti. Filmde, Kevin Hart, Pamela Anderson ve Christopher McDonald oyunculuk performanslarını sergiliyor.

Yönetmenliğini Robert Luketic'in üstlendiği "21" adlı filmde, Kate Bosworth, Laurence Fishburne, Aaron Yoo ve Kevin Spacey rol alıyor. Filmde, okul taksitini ödeyebilmek için kumar oynayan Ben Campbell'in altı arkadaşıyla kart sayma işinde uzmanlaşması ve Las Vegas'ta başlarına gelen tehlikeler anlatılıyor.

Catherine Zeta-Jones, Guy Pearce, Timothy Spall ve Saoirse Ronan'ın kamera karşısına geçtiği "Öldüren Cazibe-Death Defying Acts" filminde yönetmen Gillian Armstrong. Dram ve romantizmin birleştiği film, 1926 yılında geçiyor.

Konser

BİLKENT KONSER SALONU: BSO, 7 Haziranda sezon kapanış konserini verecek.

Şef Ender Sakpınar yönetimindeki orkestraya, Chen Zimbalista vurmalı çalgılarla eşlik edecek. Yusupov'un "Con Moto"sı, Marimba ve Yaylı Çalgılarda dünya prömiyerini yapılacağı konserde, Bizet'in "Carmen Süiti", Sarasate'nin "Carmen Fantasy"si ile "Hook", "Jurassic Park", "Aladdin", "The Lord of the Rings" filmlerinin müziklerinden bölümler yorumlanacak.


ANKARA KALE FESTİVALİ: Yeni Türkü yarın, Devlet Opera ve Bale sanatçıları 7 Hiziranda sahne alacak.


ANADOLU GÖSTERİ MERKEZİ: Ferhat Göçer, yarın başkentli hayranlarıyla buluşacak. "Hepsi" grubu da yeni albümünü 8 Haziranda vereceği konserle tanıtacak.


Sergi

Hasan Mutlu'nun farklı bir tarzda meydana getirdiği soyut çalışmalarına yer verdiği sergisi sanatseverlerle.

Galeri Soyut'ta düzenlenen sergide, tablo restorasyonundan karikatür ve resim çalışmalarına kadar farklı alanlarda sanat çalışmalarını sürdüren Mutlu'nun resimleri, 12 Hazirana kadar görülebilecek.

Anadolu Ajansı Sanat Galerisi, Fırat Engin'in heykel sergisine ev sahipliği yapıyor. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Ana Sanat Dalında sanatta yeterlilik eğitimini sürdüren Engin'in sergisi, 14 Hazirana kadar sanatseverlerle birlikte olacak.

AA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 11:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?