19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Başvuru koşulları değişti

ALTIN PORTAKAL'A BAŞVURULAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 8 - 14 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festival yönetmeliğinde yapılan değişikliğe dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akaydın, Altın Portakal'a ulusal uzun metraj film yarışması dalında başvuracak filmler için 'yurt içinde yapılan ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olma' koşulunun getirildiğini bildirdi.

Ulusal uzun metraj film yarışmasının ilgili bölümü geçen yıl yönetmelikte 'başka bir ulusal yarışmada 'en iyi film' dalında ödül almamış olma' şeklindeydi.

Başkan Akaydın, yönetmelikte yapılan değişikliğin gerekçesini, "Altın Portakal'da yarışmaya katılacak uzun metraj filmlerle ilgili 'ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış olma' koşulu geçmiş yılların yönetmeliklerinde zaten vardı. Türk sinemasına damgasını vuran krizin bir sonucu olarak yıl içinde tek rakamlarla ifade edilen yapımların gerçekleştirildiği düşüşler gözlendi. Yarışma yönetmeliğinde son yıllarda yumuşatmaya gidilmesinin nedeni buydu. Türk sineması, artık her yıl 80 ile 100 arasında filmin yapıldığı bir düzeye ulaşmıştır. İlgili maddede yaptığımız düzenleme, yarışma yönetmeliğimize geri dönüldüğü şeklinde anlaşılmalıdır" dedi.

47'inci festivalde yarışacak filmler için yönetmelik maddesinde başka bir ulusal yarışma da 'en iyi film' dalında ödül almamış, herhangi bir ulusal TV kanalında gösterilmemiş ve DVD baskıları satışa sunulmamış olmalıdır' ibaresi yer alıyordu. 48. Festival ve sonrası için yapılan düzenlemeyle maddenin bu bölümü şöyle oldu: "Yarışmaya başvuracak filmler, yurt içinde yapılan ulusal ya da uluslararası hiçbir yarışmaya katılmamış, herhangi bir ulusal TV kanalında (pay TV kanalları dahil) gösterilmemiş ve DVD baskıları satışa sunulmamış olmalıd r."

UZUN METRAJDA AKÇELİ ÖDÜLLER 590 BİN TL

48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda birinci gelen film 330 bin TL ile ödüllendirilecek. En İyi İlk Filme 50 bin TL verilecek. 48. Festival'de En İyi Yönetmen Ödülü 50 bin, En İyi Senaryo Ödülü 30 bin, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü 30 bin, En İyi Müzik Ödülü 30 bin TL olarak belirlendi.

ALTIN PORTAKAL'A BAŞVURULAR
ALTIN PORTAKAL'A BAŞVURULAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 13:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?