19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Başyapıtlar görücüye çıkıyor

Müzayede’de birçok resmin açılış fiyatı ise 300-500 bin TL arasında değişiyor.

27 Şubat Cumartesi günü Sofa Otel’de 11’incisi düzenlenecek olan Beyaz Müzayede çok önemli ressamların değerli tablolarına ev sahipliği yapacak. Yine rekorların kırılacağı müzayede iki bölümden oluşuyor. Toplam 380 eserin görücüye çıkacağı Beyaz Müzayede’de birçok resmin açılış fiyatı ise 300-500 bin TL arasında değişiyor.

Beyaz Müzayede’nin 27 Şubat Cumartesi günü Sofa Otel’de düzenleyeceği Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi, sanat tarihine geçecek nitelikte. “Early Bird Special” ve “Intense” adlı iki bölümden oluşan bu müzayedede eserlerin büyük bölümü başyapıtlardan oluşuyor. 11’inci Beyaz Müzayede’de satışa sunulacak 380 eser arasında, Selim Turan’ın 5 adet soyut eseri bulunuyor.

Bu eserlerden ilki Türk Çağdaş Sanatı’nın öncülerinden Selim Turan’ın 1950’li yıllarına ait en büyük başyapıtlarından biri... Selim Turan’ın başyapıtı 350-500 bin TL fiyat aralığıyla satışa çıkacak. Erol Akyavaş’ın tüm kitaplarında yer alan ‘Sarı Lam Elif’ isimli meşhur tablosunun yanı sıra, İsviçreli bir koleksiyonere ait ‘Kerbela’ serisinden 2 adet eşsiz güzellikte tabloları da satılacak eserler arasında.

Müzayedede, ‘Sarı Lam Elif’ isimli eserin fiyat aralığı 350-500 bin TL. Son dönemde fiyatlarıyla düzenli gündemde olan Burhan Doğançay’ın Müzayede’de yer alan eserlerinden 1984 tarihli ‘Kurdela’ Serisinden olan tablosunun alıcılar tarafından yoğun ilgi göreceği tahmin ediliyor. Müzayedede, Doğançay’ın eseri 300-500 bin TL fiyat aralığından satışa çıkacak.

Ömer Uluç’un tablolarının değeri artacak mı?

Geçen ay vefat eden Türk Çağdaş Sanatı’nın en önemli ressamlarından Ömer Uluç’un çeşitli dönemlerine ait 9 eseri satışa sunulacak. Özellikle 1981 tarihli ‘Nü’ eseri Ömer Uluç koleksiyonerlerinin odak noktası olması bekleniyor. Ömer Uluç’un Nü adlı eseri 275 - 350 bin TL fiyat aralığıyla müzayedeye çıkıyor. Beyaz Müzayede Genel Müdürü Aziz Karadeniz, vefat eden ünlü ressam Ömer Uluç’un eserlerinin ne kadar değerleneceği konusunda şunları söylüyor:

“Şu andaki müzayedemizdeki satış fiyatlarını Ömer Bey’in geçmiş müzayedelerindeki fiyatlara göre belirledik. Ama vefatından ötürü fiyatlar daha arttı mı, biz de bu müzayedede göreceğiz. Normal şartlarda tabii ki artması gerekir. Önemli bir sanatçının vefatından sonra, her zaman fiyatlar belirli bir derece artıyor. Ama Ömer Bey zaten yaşamı sırasında da çok önemli bir ressamdı. Yaşamı sırasında da son senelerde çok ciddi derecelerde fiyatları arttı.” Beyaz Müzayede’de ayrıca Nejad Melih Devrim, Sabri Berkel, Abidin Dino, Fahrelnissa Zeid, Avni Arbaş, Fikret Mualla, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Balkan Naci İslimyeli, Devrim Erbil gibi önemli isimlerin eserleri de satışa sunulacak.

.
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 19:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?