25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Beyrut'ta 'festival' zamanı

Beyrut 10. Uluslararası Film Festivali, UNESCO Sarayı'nda yoğun bir katılımın olduğu galayla start aldı.

Festivalin açılışı, Venedik 2010'da Altın Aslan ödülüne layık görülen Sofia Coppola'nın "Somewhere" filmiyle yapıldı.

13 Ekim'e kadar sürecek olan festivale çoğunluğu Ortadoğu'dan olmak üzere dünya çapında 61 film katılıyor. Bunlardan 9'u Ortadoğu Uzun Metrajlı Film, 15'i Ortadoğu Kısa Metrajlı Film dallarında yarışacak. Uluslararası Panaroma bölümünde ise yarışacak 17 film yer alıyor.

Festivalde bu yıl ayrıca çok sayıda yeni ve genç yönetmenin çalışması izleyiciyle buluşuyor

Festival organizasyon heyetinin başkanı Alice Eddeh yaptığı açıklamada, Lübnan'ın gerek ülke içinde, gerekse ülke dışında sürekli siyasi bir baskı altında olduğuna dikkat çekerek, festivalin, bu baskıya direnişinin bir örneği olduğunu kaydetti.

Festivalin Güney Amerika'dan Uzakdoğu'ya uluslararası bir nitelik taşıdığını ve açılışının da bir Amerikan filmiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Eddeh, Lübnan sinemasından da tartışmalı filmler dahil önemli çalışmaların bulunduğunu söyledi.

Beyrut Uluslararası Film Festivali Direktörü Colette Naufal ise, festivalin ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde yapıldığını belirterek, organizasyona ilk kez katılan Peru, Arjantin, Kanada ve İzlanda gibi ülkelerin varlığından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Naufel ayrıca, bu yıl mutfak bölümüyle festivalin eğlence kapsamını genişlettiklerini belirterek, sadece sosyal kültür değil yiyecek kültürünün de organizasyonda yer aldığını dile getirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 15:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?