20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Birbirlerine oy verecekler

Gazeteler, radyolar ve televizyonlar; yarı finale kalan 5 İskandinav ülke olan İsveç, Norveç, Danimarka, İzlanda ve Finlandiya'ya oy verilmesi için destek kampanysı başlattı. Bunu yaparken de, bazı ülkeleri örnek göstererek "Bizler de doğu ülkelerinin yaptığı gibi, birbirimize destek verelim" şeklinde ifadeler kullanılıyor. Norveçli yayın kuruluşları bu çağrılara öncülük ediyor.

İsveç'te genelinde yayın yapan en popüler radyo olan Rix FM radyosu da program aralarında özellikle bu çağrıyı yeniliyor. Aftonbladet gazetesi de bugünkü nüshasında "Kuzey paktı kuralım" fikrini sundu. Norveç Devlet Televizyonu eleştirmeni Jostein Pedersen de programlarında hep bu yönde benzer çağrılarda bulunuyor. Norske TV de "birleşelim" çağrılarına destek verirken, SVD Gazetesi de İskandinav ülkelerini birbirine destek vermeye çağırdı.

KUZEY ÜLKELERİ TOPLANTISINDA İSVEÇ'E BÜYÜK İLGİ

Öte yandan bu yönde İsveç'te düzenlenen Nordisca Press Conferans (Kuzey Ülkeleri Basın Bürosu)nda Eurovision Şarkı Yarışmasında İsveç'i temsil eden Charlotte Perelli geldiğinde büyük bir izdiham yaşandı. İsveçli sanatçı ezilmekten son anda kurtuldu. Sanatçıyı, İsveçli program sunucusu Christer Björkman kurtardı. Björkman'ın, "Durun, burada birisini ezeceksiniz" şeklinde bağırması üzerine, Perelli ile birlikte o esnada yere düşmüş olan bir gazeteci ezilmekten son anda kurtulmuş oldu. Perelli'nin basın sorumlusu Cecilia Ancker: "Hata bizde, biz 30 gazeteci gelir diye hesaplarken, 150 tane gazeteci geldi" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 20:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?