30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Bişkek'te Türk Filmleri etkinliği

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SİNEBİR) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Türkiye'den Film Var" adlı etkinlik başladı.


Bişkek'teki etkinliğin ilk gününde ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'a ait eserden uyarlanan Türk sinemasının başyapıtlarından "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi izleyicilerle buluştu. Etkinliğin açılışına SİNEBİR Başkanı İsmail Güneş, "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin müziğini yapan ünlü sanatçı Cahit Berkay ve birçok konuk katıldı.


SİNEBİR Başkanı İsmail Güneş, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Kardeş ülkeler olan Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan halklarını bir araya getirmek için düzenlediğimiz bir faaliyet oldu. Ancak coğrafi olarak uzak yaşadığımız için anlaşmakta biraz sıkıntı çekiyoruz. Onun için de sanat aracılığıyla kaynaşmayı kolay hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.


Ünlü sanatçı Cahit Berkay ise, kendini Selvi Boylum Al Yazmalım filmine müzik yaptığı için çok şanslı hissettiğini ifade ederek, "Konserlerimde hep çalıyorum bu müziği. Kuşaktan kuşağa bu filme insanların ilgisi artıyor" diye konuştu.
Daha sonra "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi orijinal dillerde gösterime sunuldu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 04:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?