19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Blues ve bozlak aynı sahnede

19 yıldır yapılan blues festivaliyle Türkiye'de bir ilke imza atan Efes Pilsen'in yeni hedefi blues ve bozlakı aynı dahnede buluşturmak.

Türkiye'nin kültürel anlamda ilerleme kaydetmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Efes Pilsen Pazarlama Direktörü Dilek Başarır, ''19 yıldır devam ettirdiğimiz bu festival sayesinde Türk halkında da artık bir temel oluştu ve blues, jazz gibi müzik türlerine olan ilgi arttı'' dedi.

Bu gelişime tanık olmak ve desteklemekten dolayı mutlu olduklarını aktaran Başarır, ''Ülkemizin kültürel alanlarda ilerleme kaydetmesi, gelişim sağlaması ve bunda bizim de katkımız olduğunu bilmek çok gurur verici bir duygu'' diye konuştu.

Blues kelimesinin ''yakarış'' anlamına geldiğini ve Anadolu'daki bozkırla benzerlikler gösterdiğini ifade eden Başarır, sözlerine şöyle devam etti: ''Biz blues festivallerinde öncelikle bu kültürü Türk müzikseverlerle buluşturmayı hedefledik. Blues kökü çok eskilere dayanan bir müzik. Ezilen bir toplumun tarlalarda çalışırken söylediği umuda, dostluğa ve barışa bir yakarış. Bu yakarış her kültürde farklı şekillerde dile getirilebiliyor. Bluesa, mutluluğa duyulan özlem için söylenen türküler de denebilir. Blues, Anadolu'da da bozlak türüyle benzeşiyor.''

Başarır, bozlağın yaşayan temsilcilerinden Neşet Ertaş'ın blues temsilcileriyle aynı sahneyi paylaşmasını planladıklarını sözlerine ekledi.

A.A
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 23:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?