27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Bodrum Kalesi'nde Napoli esintisi

Napoli romantizmi Bodrum Kalesi’nde

Eugenio Bennato konser repertuarı için Türk ezgileri ile bir çalışma yaptığını söyledi.

Genç yaşlı tüm müzikseverler ünlü İtalyan müzisyen Eugenio Bennato ve grubu Taranta Power’ı 1 Ağustos Cumartesi günü Bodrum Kalesi’nde dinleme şansını bulacaklar

İtalyan etnik rock müziğinin öncüsü olarak tanınan 61 yaşındaki sanatçı, bu konserinde Akdeniz’in farklı köşelerinden gelen özgün melodileriyle yarattığı eserlerini seslendirecek.

Akdeniz ritmine etnik sound
Tarantella adlı Güney İtalya halk müziğinden yola çıkarak bestelediği canlı ritimdeki dans parçalarıyla ülkesinin efsane müzisyeni olarak tanınan Napoli’li Eugenio Bennato, etnik sound’ları Akdeniz ritmi ve müziği ile yorumlayarak gençlere sevdiren farklı ve coşkulu çalışmalarından ötürü geçtiğimiz yıl San Remo Müzik Festivali’ne onur konuğu olarak davet edildi.
Yaz günü Bodrum Kalesi’nin büyülü ortamında dinlenecek bu farklı konser projesinin sponsorları; Garanti Bankası, İtalyan Kültür Merkezi-İstanbul, Chiera İlaç Firması, TR Club Centre For Turkey In Europe ve Bodrum belediyesi.

Türk ezgileriyle sürpriz
Bodrum’da vereceği konserden dolayı büyük bir sevinç duyan Bennato, Türklerin zengin müzik kültüründen etkilendiğini ve bu konserin kendisine yeni bir ufuk daha açacağına inandığını belirtirken, bir taraftan da konser repertuvarı için Türk ezgileri ile bir çalışma yapmakta olduğunu açıkladı.
“Kadın, deniz ve fakirlik benim tutkum” diyen Bennato, yoğun programı arasında Türkiye’ye gelmeye vakit ayırabildiği için ayrıca mutlu. “Türkler Asya’dan kopup gelmiş ve Akdenizlileşmiş bir halk. Bu beni heyecanlandırıyor!” diyor.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:21:19
Güncelleme :22 Temmuz 2009 Çarşamba 19:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?