27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Bonnie Tyler aşk için söyleyecek

Kendine has sesiyle aşk şarkılarını müzikseverlerin gönlüne işleyen Bonnie Tyler, yepyeni bir albümle ve yepyeni şarkılarla müzik piyasasına geri dönmeye hazırlanırken en iyi şarkılarını topladığı 'From The Heart' albümü ve dünya turnesi ile fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Jim Steinman’in yazdığı efsane aşk şarkısı Total Eclipse of the Heart ile tüm dünyada bir numara olan, Faster Than the Speed of Night'la İngiltere Albümler listelerine direkt 1 numaradan giren ilk İngiliz kadın şarkıcı olarak Guinness rekorunu elinde bulunduran Bonnie Tyler, 2003 yılında Kareen Antonn’ın düet teklifiyle Total Eclipse of the Heart’ı Fransızca olarak - Si Demain - adıyla okuyunca Fransa’da tam on hafta boyunca tekrar satış bir numarası oldu.

Ajda Pekkan'dan dinlemeye alıştığımız 'O Benim Dünyam' ın orijinal versiyonu 'Holding Out for a Hero' yu seslendiren, It's a Heartache, Total Eclipse of the Heart, Lost in France gibi unutulmaz şarkıların sahibi Bonnie Tyler, yepyeni albümünü çok yakında piyasaya sürmeye hazırlanırken, 12 Şubat gecesi unutulmaz bir konser için Türkiye'de ilk kez İş Şanat'ta!

12 ŞUBAT 2009 İŞ SANAT, SAAT:20.00
Biletler Biletix'de! www.biletix.com Biletix Çağrı Merkezi (0 216 556 98 00)

BONNIE TYLER HAKKINDA
1951'de doğan Bonnie Tyler, kendine has buğulu sesiyle Gallerin efsane şarkıcılarından biri. Gerçek adı Gaynor Hopkins olan Tyler 6 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak Güney Galler’in Skewen kasabasında dünyaya gelmiş.
Babası maden işçisi olan Tyler'ın annesi bir opera hayranı olarak kızını müzikle iç içe büyütmüş.

Motown sound’unu dinleyen, Janis Joplin ve Tina Turner hayranı olarak büyüyen Tyler 1970 yılında 18 yaşında bir yetenek yarışmasına katılarak Mary Hopkin'in ünlü şarkısı "Those Were the Days"’i söyleyerek ikinci olmuş. Ardından ise Bobby Wayne and the Dixies grubuna vokalist olarak alınmış.

İki yıl sonra kendi grubu Imagination’ı kuran ve kulüplerde şarkı söylemeye başlayan Tyler Galler’ in güneyinde ünlenmeye başlamış. O dönem sahne ismi olarak Sherene Davies adını kullanmış.

Tyler, Roger Bell tarafından keşfedilerek 1975 yılında RCA plak şirketi ile anlaşma imzalamış. Sözleşmeyi imzalamadan önce sahne ismi olarak Bonnie Tyler ismini seçmiler. 1976 yılında yayınlanan şarkısı "Lost in France" in satışlarda ilk ona girme başarısı göstermesinin ardından, Tyler 1977 yılında ilk albümü The World Starts Tonight’ı yayınlamış.

Albümden çıkan bir diğer single "More Than a Lover"’ın İngiltere’deki başarısının ardından sanatçıya 1977 yılında ses tellerinde nodül teşhisi konmuş. Cerrahi müdahalenin şart olduğunu öğrenen sanatçı, doktorların iznini beklemeden konuşmaya başladığından dolayı sesi kısık bir hal almış.

Kariyerinin sona erdiğini düşünen sanatçı bir sonraki şarkısı ile uluslararası bir yıldız haline dönüşmüş. Şarkısı "It's a Heartache" Amerika satış listelerinde ilk üçe girince kısa sürede bir dünya hitine dönüşerek İngiltere, Almanya, Fransa ve Avustralya’da 1 numara olmayı başarmış.

'The Natural Force' isimli albümü bunun üzerine Amerika’da 'It's a Heartache' adıyla yayınlanmış. "Married Men" şarkısını 1979 yılında The World Is Full of Married Men (Jackie collins’in romanından uyarlanan) filmi için seslendiren şarkıcı ardarda Diamond Cut (1979) ve Goodbye to the Island (1981) albümleriyle uluslararası bir şarkıcı kimliği kazanmaya devam etmiş. Sitting on the Edge of the Ocean şarkısı 1979 yılında Tokyo’da gerçekleştirilen Yamaha Dünya Şarkı festivalinde büyük ödülün sahibi olmuş.

1977’den 1981’e kadar dört albüm yayınlamış. RCA ile sözleşmesi bittiğinde David Aspden Menajerlik firmasıyla anlaşan sanatçı, şarkı yazarı Jim Steinman ile çalışarak şarkılarına rock soundu vermiş. 1982 yılında CBS Records ile anlaşmış.
Albümü 'Faster Than the Speed of Night' 1983 baharında yayınlanmış ve Jim Steinman’in yazdığı efsane şarkı Total Eclipse of the Heart 'la Bonnie Tyler tüm dünyada 1 numaralı kadın şarkıcılarından biri haline gelmiş.

Tüm dünyada hit olan şarkı Amerika’da tam 4 hafta boyunca 1 numarada kalmış. Faster Than the Speed of Night'la İngiltere Albümler listelerine direkt 1 numaradan giren ilk İngiliz kadın şarkıcı olarak Guinness rekorunu elinde bulunduran Bonnie Tyler Amerika’dan Avustralya’ya kadar tüm dünyada en çok satanlar arasına girmeyi başarırken Total Eclipse of the Heart ilk Grammy adaylığını getiren şarkı olmuş. 1984 yılında Grammy gecesinde sahne alan sanatçı şarkısı "Here She Comes" ile Grammy adayı olmuş…Footloose filminin soundtrack şarkısı olan "Holding Out for a Hero" İngiltere’de 1985 yazının hiti olmuş.

1990'ların başında BMG Almanya'nın şirketi Hansa’ya transfer olan sanatçı bu plak şirketinden ilk albümü Bitterblue’yu 1991’de yayınlamış.Albüm Norveç’ten Avusturya’ya, Almanya’dan İsveç'e kadar yayınlandığı birçok ülkede platin plak satışlarını geride bırakmış.

1992 yılında yayınlanan Angel Heart aynı başarıyı yakaladıktan sonra sırasıyla Silhouette in Red ve tüm kariyerini özetleyen ilk derleme albümü The Very Best of Bonnie Tyler 1993 yılında ödülleri beraberinde getirmiş. Tyler RSH “Uluslararası En iyi Kadın Şarkıcı” ve “Goldene Europa” ödüllerini toplarken 1994 yılında da ECHO Ödüllerinden birini evine götürmüş.

Bonnie Tyler, 2003 yılında Kareen Antonn’ın düet teklifiyle Total Eclipse of the Heart’ı Fransızca olarak - Si Demain - okuyunca Fransa’da tam on hafta boyunca tekrar satış bir numarası oldu.Belçika’dan Polonya’ya kadar dünyanın birçok ülkesinde hit olan düet toplam 2 milyon satarak sanatçıya yeni bir soluk getirdi.Hemen arkasından ünlü şarkısı It's A Heartache'i Si Tout's Arrête ismiyle Fransızca yayınlandı.

Eylül 2006’da Amerikan televizyonlarında büyük ilgi gören “Celebrity Duets“ programına katılan sanatçı, aktris Lucy Lawless ile "Total Eclipse of the Heart"‘ı yorumlayarak herkesin gözdesi oldu.

2007 yılında yeni En iyiler toplama albümü From The Heart’ı yayınlayan sanatçı şu sıralar yeni bir albüm üzerinde çalışıyor ve albümünü 2009 yazına yetiştirmeye çalışıyor...Son olarak 2007 yılında yardım amaçlı hazırlanan "Over the Rainbow" adlı albüm için “ I Don't Know How To Love Him" adlı yepyeni bir şarkı kaydeden sanatçı, unutulmaz hitleri ile 12 Şubat'ta İş Sanat'ta!

Bonnie Tyler hakkında daha fazla bilgi, görsel ve röportaj istekleri için; sanatçının menajer firması Pasion Turca'yla iletişim kurabilirsiniz.
Pasion Turca Basın Sorumlusu: CENK ERDEM cenk@pasionturca.net - 0212 2744348 - 0533 499 41 49

Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 14:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?