19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Bu orkestra her şeyi çalıyor

 DünyanIn en ünlü ve en büyük 100 yaylı çalgılı Budapeşte Çigan Senfoni Orkestrası, İstanbul’a geliyor. Dünyanın en büyük Çigan Senfoni Orkestrası, ilk kez 1985’te Macaristan’ın en ünlü Çigan solisti Sandor Jaroka’nın cenazesinde bir araya geldi. Tüm Macar Çingene müzisyenler bu cenazeye gelmişler ve töreni takiben birlikte çalmaya başlamışlardı. Orkestra, bu doğaçlama gösteriden sonra doğdu.

19-21 Aralık günleri arasında Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da sahneye çıkıyor. 60 keman, 10 viyolonsel, 10 çello, 10 kontrabas, 10 klarnet ve 6 çembolinden oluşan orkestra; Macar ‘Çardaş’ Müziğinden ‘Sultaniyegah Sirto’ya, Macar Rapsodilerinden, Arap dünyasının kraliçesi Ümmü Gülsüm’ün ‘Amal Hayati’ ezgisine, ‘Katibim’ türküsünden Strauss’un ‘Radetsky Marşı’na Bizet’nin ‘Carmen’ süitine kadar özel bir repertuarla sahnede olacak. Biletler 50 ile 120 YTL arasında.

Maria Callas’ın tahtına aday

SIRADIŞI ses rengi ve oyunculuk yeteneğiyle opera dünyasında özel bir yere sahip olan Anna Caterina Antonacci, 20 Aralık cumartesi günü saat 20.00’de İş Sanat’a konuk oluyor.

İngiliz Telegraph gazetesi, şancıyı ‘Günümüzün Maria Callas’ı’ olarak nitelendirmişti. 17’nci ve 18’inci yüzyıl operalarını kapsayan geniş bir repertuarı bulunan, özellikle Rossini yorumlarıyla göz dolduran Antonacci bu başarıyı Bellini, Donizetti, Verdi, Bizet, Massenet ve Stravinsky yapıtlarında da gösteriyor. Sanatçıya, genç Danimarkalı şef Thomas Sondergard yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası eşlik edecek.

star
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 03:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?