16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Bursa'da tiyatro kursu

Sahneye koyduğu oyunları ilgiyle izlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tiyatroyu gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek için tiyatro kursu açtı. 

Şehir Tiyatrosu Bölüm Başkanı Ertan Akman, Büyükşehir Belediyesi olarak tiyatro sanatının sevdirilmesi, özendirilmesi ve daha iyi anlaşılabilmesi için yürüttükleri projeler arasında yer alan tiyatro kursları ile sadece kentin kültür ve sanat hayatına değil, ülke çapında değerli tiyatro sanatçıları yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Akman, şehir tiyatrosu sanatçılarının verdiği kurslarda tiyatrocu adaylarına 'doğaçlama, oyunculuk, sahne bilgisi, ses, konuşma, tiyatro tarihi ve bilgisi' konularında eğitimler verildiğini bildirdi. Akman, 10 ila 22 yaş ve üzeri olmak üzere 4 ayrı grupta 85 kursiyerin katıldığı kursların mayıs ayında sona ereceğini bildirdi. 

Akman ayrıca Şehir Tiyatrosu'nun Tayyare Kültür Merkezi ve Çocuk Sanatevi sahnelerinde salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 5 oyun sergilediğini belirterek, sanatseverleri oyunlara davet etti.
iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 23:30:47
Güncelleme :22 Şubat 2007 Perşembe 12:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?