28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Bush'un ölümü

Ekim 2007. Ekonomi dünyasının temsilcileriyle görüşmek üzere Chicago'da bulunan ABD Başkanı George Bush, savaş karşıtı bir grubun öfkeli protesto gösterileriyle karşılanır. Bu sırada bir keskin nişancının silahından çıkan kurşunlar, Başkan'ı öldürür.

FBI, suikastin arkasında bir Suriyeli'nin olduğunu düşünmektedir. Bush'un yerine geçen Dick Cheney bu bilgilerin ışığında uluslararası kararlar alır. Ama aslında suikastin arkasında tamamıyla kişisel bir gerekçe vardır.

İngiliz yönetmen Gabriel Range'in imzasını taşıyan kurmaca belgesel türündeki 'Death of a President' filmi ilk olarak 10 Eylül'de Kanada'da gösterildiğinde ilgi topladı ve Toronto Film Festivali'nde Uluslararası Sinema Eleştirmenleri ödülünü aldı. Daha sonra 9 Ekim'de İngiliz televizyon kanalı More4'de gösterilen 'Death of a President' nihayet bugün ABD'deki sinema salonlarında gösterime girdi.

BÜYÜK SALONLAR ALMADI 

Aralarında Cinemar ve Regal Entertainment'in de bulunduğu büyük sinema salonları zincirleri, filmi göstermeyi reddettiği için film ABD'deki küçük sinema salonlarında gösteriliyor. Filmin ABD'deki gösterim haklarını alan Newmarket şirketi, bunun filmin seyirci sayısını düşürmeyeceğini, tıpkı daha önce Mel Gibson'un 'Tutku'sunda olduğu gibi gişe üzerinde olumlu etki yaratacağını düşünüyor.

7 Kasım'daki Kongre seçimlerinden hemen önce gösterime giren filme Cumhuriyetçiler kadar Demokratlar da sıcak bakmıyor. Cumhuriyetçiler filmin seçmenleri Bush aleyhine çevireceğini düşünürken, Demokratlar da Bush'a duyulan sempatiyi artırmasından korkuyor.

star
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 17:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?