27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Büyükanıt'ın Ayça ile dansı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Zafer Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda, Teğmen Ayça Alan ile yaptığı dans hafızalara kazındı. 

Resmi balo ve yemeklerde eşleri ile danslarına alışkın olduğumuz komutanların aksine, Büyükanıt başka bir partner daha seçerek, Atatürk’ün başlattığı geleneği sürdürdü.

Müzik ve dans tutkusu ile bilinen Atatürk de sık sık balolarda vals yapmayı severdi. Çağdaş Türkiye’nin temellerinin atıldığı günlerde, özel yaşamıyla da örnek olan Atatürk’ün başlattığı bu gelenek, Büyükanıt’ın dansı ile tekrar gündeme geldi.

Büyükanıt’ın önceki akşam Gazi Orduevi'nde Zafer Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda devletin zirvesi bir araya geldi. Orgeneral Büyükanıt, resepsiyonun bitiminde önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i, yaklaşık 15 dakika sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü kapıya kadar uğurladı. Protokolün ayrıldığı sırada Candan Erçetin sahne aldı.

Konuklarını uğurlayan Orgeneral Büyükanıt eşi ve komutanlarla sahnenin önüne gitti. Bir süre Erçetin'in şarkılarını dinleyen Büyükanıt, "Onlar yanlış biliyor, onun suçu değil, bu benim suçum" şarkısı söylendiği sırada eşi Filiz Büyükanıt'ı dansa kaldırdı.
Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner de eşleriyle birlikte piste çıkarak Büyükanıt çiftini yalnız bırakmadı. Sadece komutanların eşleriyle dans ettiğini gören Filiz Büyükanıt eşini uyardı. Büyükanıt, davetlilere seslenerek bütün çiftleri piste davet etti. Büyükanıt, GATA birincisi Ayça Alan'la da bir süre dans etti.


Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal, manevî kızı Nebile ile Viyana Türk Büyükelçiliği kâtibi Raşit'in düğününde gelin ile dans ederken (1929)

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 11:11:08
Güncelleme :1 Eylül 2006 Cuma 13:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?