29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Çağdaş sanatın genç yetenekleri


 ‘Genç galeri’ Siemens Sanat’taki Sınırlar Yörüngeler serisinin dördüncüsünde yine çağdaş sanatın bir sürü genç yeteneğinin çalışmaları var

- İşe, kağıtlar için bir hayal kutusu yapmakla başlayın. 100 ayrı kağıda 100 ayrı hayal yazın. Uzunlu kısalı. Akıllı deli... Kağıtların arka yüzlerine de çizin hayallerin çalakalem resimlerini. Kağıtları kutunun içine saklayın sonra. Kutu, sürekli görülecek bir yerde dursun öylece. Hayallerden kimileri gerçekleştikçe yerlerine başka başkalarını bulun, resmedip kutunuza koyun. 

‘Bunca işin gücün arasında ne hayali, ne kutusu...’ diyorsanız eğer, Siemens Sanat galerisine uğramanız yeter. Orada bir sürü hayal kutusu var. Az bir paraya. Selin Kocagöncü kurgulamış tüm hikayeyi. Ama hazıra konma derecesi, birilerinin sizin hayallerinizi çizmesine kadar varmış değil tabii ki. Herkesin hayali kendine... İşte bu sebeple, sergiyi gezmeden önce 100 hayal belirlemeye çalışmalı. Yoksa, sergi süresince ‘bu kadar mı hayalsiz kaldık’ diye dertlenmekten hiçbir resim, yerleştirme ve videoya layıkıyla bakamıyorsunuz bile. 

Oysa ki Siemens Sanat’taki Sınırlar Yörüngeler sergisinin dördüncüsünde yine ve yeniden çağdaş sanatın bir sürü genç yeteneğinin bir sürü çalışması var. Seçil Alkış, Güler Aşık, Kerem Ozan Bayraktar, Sena Başöz, Çınar Eslek, Cemile Kaptan, Sema Kayaönü, Ayşe Topçuoğulları ve Elif Öner zamanın derdinden menkul işleriyle yer alıyor. 

Mürteza Fidan ve T. Melih Görgün’ün danışmanlığındaki serginin küçük kataloğunda, Fidan’ın epey çetrefilli açıklamaları da yer alıyor ayrıca. Ama şimdi burada, bir küçük alıntı yaparsak eğer, hayallere dalmaktan hemen vaz geçebilirsiniz. Zaten gazetenin bu sayfalarına gelene kadar epey yorulup yıprandınız. En iyisi mi epeydir yapmadığınız şeyi yapmaya, hayallere dalmaya başlayın şimdi. Sonra da hayallerin mübadele marketinde alışverişe çıkın. Temmuz sonuna dek haftanın her günü 10.00-19.00 arasında açık market.
Sınırlar Yövrüngeler 4 sergisi 31 Temmuz’a kadar Fındıklı’daki Siemens Sanat’ta.

Radikal
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 15:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?