15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Can Tarlası perde açıyor

Kemal Kocatürk’ün yazıp yönettiği ve 11 kısa oyundan oluşan “Can Tarlası”, son yıllarda ülkemizi saran şiddet kasırgasının boyutlarını ve nedenlerini araştırıyor.


Kemal Kocatürk’ün yazıp yönettiği ve 11 kısa oyundan oluşan şiddet hikayelerinden oluşan ve ”, İstanbul Halk Tiyatrosu’nun oyunu “Can Tarlası”, Kasım ayında yeniden sahne alıyor.

Oyun, 4-11-18-25 Kasım tarihlerinde saat 19.30’da Beşiktaş Kültür Merkezi’nde, 13 Kasım’da saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyunun galası ise 5 Kasım’da Beşiktaş Kültür Merkezi’nde yapılacak. Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden yola çıkılarak yazılan oyun, son yıllarda ülkemizi saran şiddet kasırgasını sorguluyor.


2007 başında kurulan İstanbul Halk Tiyatrosu’nun ilk oyunu “Can Tarlası”, Kasım’da tiyatroseverlerle yeniden buluşuyor. Daha önce Mart ve Nisan aylarında Kenter Tiyatrosu, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda-Oyun Atölyesi, Akatlar Kültür Merkezi ve AFL Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Can Tarlası”, 4-11-18-25 Kasım tarihlerinde saat 19.30’da Beşiktaş Kültür Merkezi’nde, 13 Kasım’da saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyunun galası ise 5 Kasım’da Beşiktaş Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Kemal Kocatürk’ün yazıp yönettiği ve 11 kısa oyundan oluşan “Can Tarlası”, son yıllarda ülkemizi saran şiddet kasırgasının boyutlarını ve nedenlerini araştırıyor. Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden yola çıkılarak yazılan oyun, ülkemizin yakın tarihinden çarpıcı olayları eleştirel bir bakışla seyirciyle buluşturuyor. “Can Tarlası”, toplumsal hayatımızın hızla şiddetin tehditleriyle sarmallanmasının, bireysel trajedilere yabancılaşmamızın ve şiddeti kanıksamamızın nedenlerini gerçekçi bir bakışla ve şiddetin kendisi kadar yalın ve sert bir dille sorgularken, güldürmeyi de ihmal etmiyor.

Kemal Kocatürk, oyun hakkındaki görüşlerini şu şekilde özetliyor: “Hiç gülerken ağladığınız oldu mu ya da ağlarken güldüğünüz? ‘Can Tarlası’, izleyicilere tam da bu duyguları iç içe geçirerek yaşatan bir oyun.”

Dekor ve kostüm tasarımını Türkan Kafadar’ın, müziğini Ayça Kocatürk’ün, ışık tasarımını ise Sinan Tuzcu’nun üstlendiği “Can Tarlası”nda, Dolunay Soysert, Levent Üzümcü, Kemal Kocatürk, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin, Fatih Yurdakul, Mehmet Özbek ve Nilgün Atılgan oynuyorlar.

Bilet Satışı:
www.biletix.com.tr
Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM): (0212) 236 18 18
Caddebostan Kültür Merkezi (CKM): (0216) 467 25 68

www.istanbulhalktiyatrosu.com

ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 13:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?