22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Çevreci dergi böyle olur

Bir tasarım ve dekorasyon dergisi, dergi yapımında kullanılan ağaçları doğaya geri veriyor.

Türkiye'nin lider tasarım, dekorasyon ve yaşam kültürü dergisi Maison Française, dergi yapımında kullanılan ağaçları doğaya geri veriyor. 6 aydır süren uygulama sonunda “Çekül 7 Ağaç Ormanları” içinde yer alan Maison Française Korusu'na bugüne kadar toplam 1023 ağaç dikildi.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Ürünleri Kimyası ve Kağıt Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Öznur Özden danışmanlığında, Maison Française dergisinin her ay yayınlanan sayısındaki sayfa adedine göre ağaç sayısı belirleniyor ve Çekül Vakfı'nın İzmit'te yer alan “7 Ağaç Ormanları” içindeki “Maison Française Korusu”na dikiliyor.

Maison Française bu konudaki uygulamayı yapan ilk ve tek basılı yayın ürünü. Dergi yetkilileri bu konuda bir bilinç yaratmak istediklerini, diğer dergi ve gazetelerin de benzer bir uygulama başlatmalarını ümit ettiklerini belirtiyorlar.
Küresel ısınma ve bilinçsiz tüketim nedeniyle azalan, azaldıkça dünya üzerindeki yaşamsal sistemlerin tükenmesiyle sonuçlanan bir döngüye giren ormanlar ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya.

Her saniye, 1.5 dönüm yağmur ormanı tahrip ediliyor. Her insan yaşamı boyunca, kırtasiye, kitap, defter, kürdan gibi gereçleri kullanarak toplam 7 ağaç harcıyor. Bir kişi için 7 ağaç çok fazla gelmeyebilir ama dünya nüfusu göz önüne alındığında kullanılan ağaç miktarı gerçekten korkutucu.

www.cekulvakfi.org.tr
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 15:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?