22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

CIA'nın işkencesi film oldu

CIA’in işkence merkezleri Hollywood filminde...

CIA’in, terör şüphelilerine işkenceli sorgulama yaptığı gizli sorgulama merkezleri, bir Hollywood filmine de konu oldu. Roma Film Festivali’nde gösterilen Rendition’ın oyuncuları, filmle hükümet üzerinde baskı oluşturmayı umuyor.

ABD yönetiminin politikalarını sorgulayan son Hollywood filmlerinden biri de Gavin Hood imzasını taşıyan Rendition.


Başrollerini Oscarlı aktrist Reese Witherspoon veJake Gyllenhaal’un paylaştığı film, Mısır kökenli bir mühendisin yasadışı olarak gözaltına alınması ve Kuzey Afrika’daki gizli bir gözaltı merkezinde ABD istihbarat örgütü CIA tarafından işkenceyle sorgulanmasını konu ediyor.

Filmin oyuncu kadrosunda, Meryl Streep ve Alan Arkin de var. Filmde ilk sorgulamasına giren bir CIA ajanını canlandıran Jake Gyllenhaal, dünya kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmeyi umduklarını söylüyor.

Filmde gözaltına alınan kocasının izini süren bir kadını canlandıran Reese Witherspoon da, konunun insani boyutunu anlattıkları görüşünde.

Roma Film Festivali’nde gösterilen Rendition’ın başrol oyuncuları, filmle, kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmeyi ve hükümet üzerinde baskı oluşturmayı umuyor.

ajanslar
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 16:10:35
Güncelleme :22 Ekim 2007 Pazartesi 16:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?