22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

'Çingeneler Zamanı' Çingeneleri geliyor

Çingeneler Zamanı film müzikleriyle ünlenen Koçani Orkestar geliyor…

DÜNYACA ÜNLÜ MAKEDONYALI ÇİNGENE GRUBU “KOÇANİ ORKESTAR” garajistanbul’da..

Usta yönetmen Emir Kusturica’nın “Underground” ve “ Çingeneler Zamanı” filmlerinde Gregon Bregoviç’le birlikte çalışan ve dünya çapında bir üne kavuşan Makedonyalı Çingene grubu “Koçani Orkestra” 4 Mayıs Cuma günü garajistanbul’da coşkulu bir konser verecek.

Coşkulu sahne performansı

Adını Makedonya’nın Koçani şehrinden alan, Makedonyalı Roman Nefesli Çalgılar
Orkestrası “Koçani Orkestar” çingene müziğini dünya müzik listelerine taşıyan bir grup olarak tanınıyor. Trompetçi Neat Veliov’un kurduğu Koçani Orkestar’da, trompet, tuba, saksafon, klarnet, zurna ve vurmalı çalgıları yer alıyor. Çok canlı ve hareketli bir sounda sahip Koçani Orkestar Türk ve Bulgar ritimlerini, muhteşem Doğu tarzı soloları bir arada bulmak mümkün.

Grubun ilk albümü 1994 yılında Fransa’da “Macedonia - Koçani Orkestar” adıyla ‘Long Distance’ şirketi tarafından yayınlandı. İkinci albüm ise 1997’de Belçika’da Dünya Roman müziğinin önde gelen müzik firmalarından “Crammed Discs” tarafından “L’orient Est Rouge” adıyla yayınlandı.

Türkiye’de de hayranları var

Koçani Orkestar’ın üçüncü albümü ‘Gypsy Mambo’, ve diğer albümleri 1999 ‘da Türk şirket Yeni Dünya Müzik etiketiyle Türkiye’de de yayınlandı . Diğer albümleri gibi “Gypsy Mambo” da Fransız FNAC, Almanya WOM Müzik mağazalarında “Dünya Müziği” dalında “en iyi satan ilk 10 albüm” arasında yer aldı.

Grubun dördüncü albümü de “Cigance”, 2003 yılında Almanya’da Plaene Records tarafından yayınlandı. Albüm Türkiye’de ise yine Yeni Dünya Müzik etiketiyle müzikseverlere ulaştı. Bu albümleriyle Avrupa’nın pek çok ülkesinde “World Music” listelerinde ön sıralara yükselen grup, ayrıca katıldıkları WDR / Almanya, WOMEX Fransa, MASALA / İspanya gibi festivallerle Avrupa’da dünya müziğinin önde gelen isimleri arasında yer aldı.

Tarih: 04 Mayıs Cuma
Saat: 21:30

Tam: 25 YTL İndirimli: 20YTL

Biletler : www.biletix.com adresinde ve garajistanbul gişesinde
Tel :TR +90  2122444499  Çagri 

Bülten Bilgi için: - Zarakol İletişim Hizmetleri – TR +90  2122172999  Çagri 
Önder Kiremitçi – onder@zarakol.com.tr

kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 13:57:17
Güncelleme :11 Nisan 2007 Çarşamba 14:07:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?