22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Costner ve Atatürk

Oscarlı ünlü aktör Kevin Costner, müzik grubu Modern West ile konser vermek üzere İstanbul’a geldi. Atatürk’ü canlandırması gündemde olan Costner, “O, sizin kahramanınız. Sadece sizin ülkenizin değil, dünya tarihi açısından da önemli bir kişilik” dedi.

İstanbul’da kaldığı Les-Ottomans Oteli’nde basın toplantısı düzenleyen Kevin Costner, Türkiye’ye gelmenin kendisi için bir hayal olduğunu, 19 yaşındayken İstanbul’a gelen eşinin kendisine buradan çok övgüyle bahsettiğini kaydetti. Costner, kendisinin çok farklı bir ülkeden gelmesine rağmen aradaki tek farkın kilometreler olduğunu söyledi.


Türkiye’de gördüğü ilgi, saygı ve cömertlik nedeniyle çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu dile getiren sanatçı, “Ülkenizin çok az bir kısmını gördüm, ama çok güzel bir ülke gerçekten. Benim açımdan buraya gelerek, yaşam boyu filmlerle kurduğumuz ilişkiyi müzikle kurma aşamasına gelmek çok önemli” dedi.

Müziğe nasıl başladığına yönelik soru üzerine Costner, müziğe sinemadan da önce, daha çocukken kilise korosunda başladığını, ancak bugüne kadar müziği özel hayatının bir parçası olarak sakladığını söyledi.

Kevin Costner, konserde seslendirecekleri parçaların yüzde 90’ının kendisi ve grubu tarafından yapıldığını belirterek, “Yaşamıma ilişkin şarkılar olacak. Şarkılarımın sözleri sizlere de hitap edecek. Alacağım tepkileri merak ediyorum” diye konuştu.

Costner, Türk halkı açısından önemli bir zamanda, Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbul’da bulunacak olmaktan duyduğu gururu dile getirerek, “Bayrakları gördüğüm zaman çok mutlu oldum. Ülkenizle duyduğunuz gururu görmekten mutlu oldum” dedi.

ATATÜRK DÜNYA TARİHİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Oscarlı oyuncu, Atatürk’ün hayatını konu alacak filmde başrol oyuncusu olması halinde, onu nasıl canlandıracağının sorulması üzerine de şunları söyledi: “O, sizin kahramanınız. Sadece sizin ülkenizin değil, dünya tarihi açısından da önemli bir kişilik. Lider olarak yaşama bakışına bakar, çocukluktan erişkin hale dönüşürken kafasında neler vardı, onu da bir lider olarak ele alırken bir insan olduğu, tanrı olmadığı gerçeğini göz önünde tutardım. Nasıl oluyor da normal bir insan kahramana dönüşüyor, bunu ele alırdım.”

Costner, ancak böyle bir rol için uygun bir insan olup olmadığına karar vermesi gerektiğini kaydetti.

İstanbul’un, dünyada gördüğü en güzel şehirlerden biri olduğunu ifade eden Costner, özellikle yolda gelirken köprüde gördüğü balık tutan insanların çok hoşuna gittiğini, çünkü kendisinin de balık tutmayı çok sevdiğini aktardı.

Ankara’ya gidip, Anıtkabir’i ziyareti ile ilgili bir soru üzerisine Costner, “Atatürk’ün Ankara’sına gitmek benim için bir fırsat. Dolayısıyla, ‘gitmek ister misiniz?’ dediklerinde, ‘tabii ki’ dedim” diye konuştu.

TERÖR ASLA KABUL EDİLEMEZ
Costner, bir gazetecinin, Türkiye’de bugün terör sorunu bulunduğunu hatırlatarak, “PKK terörünü bir baba, bir dünya vatandaşı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yönetilmesi üzerine de savaşa genelde gençlerin gittiğini ve onların tek isteğinin ülkelerini savunmak olduğunu ifade etti. Costner, “Pek çok gencimizi terör nedeniyle kaybediyoruz. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, bir anda terörist bir saldırıya kurban gidiyor. Bunlar niye oluyor?” dedi.

“Terörü lanetliyor musunuz?” şeklindeki bir soruya da Costner, “Bir insanın, yaşama getirilen bir varlığı öldürmek isteyeceğini kabul etmem asla mümkün değil” yanıtını verdi.

Costner, kendisinin yıllar önce rol aldığı “Bodyguard” filminin Türkiye’de dizi olarak çekilmesi hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine de “Bu konuda düşündüm, sadece düşünme aşamasındayım” dedi.

aa
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 14:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?