29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Cunda Adası'na kültürel hizmet

Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı bünyesinde açılan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, Ayvalık Cunda Adası'nda ziyaretçilerini bekliyor.

Müzecilik anlayışına yepyeni boyutlar kazandıran ve bünyesinde İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi ve Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'ni bulunduran Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı, kuruluşundan bu yana eğitime ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle farklı projelere imza atmaya devam ediyor.

Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı çatısı altında kurulan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, Ayvalık - Cunda Adası'nda ziyaretçilerini bekliyor. Önemli diplomatlarından Necdet Kent ve eşi Sevim Kent adına yapılan kitaplık binası tarihsel bir geçmişe sahip.

Ayvalık-Cunda Adası'nda yer alan Ortaçağ Hisarı görünümündeki tarihi yapı, yüzyıllar boyunca manastır ve kilise olarak kullanılmış. Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilen değirmen ve kilise, 7 Ağustos 2007 tarihinden bu yana Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı adıyla hizmet vermektedir.

Kitaplıkta, ilerleyen yaşı nedeni ile göz sağlığı bozulan, "Göremediğime değil, okuyamadığıma üzülüyorum." diyen Emekli Büyükelçi Necdet Kent'in oğlu Muhtar Kent tarafından bağışlanan merhum babasından kalma bin üç yüzü aşkın kitabı bulunuyor.

Ayrıca, değirmenin giriş katında hediyelik objeler ve yörenin özel zeytinyağı bulunurken, terasın büyülü manzarası eşliğinde sıcak içeceklerin ve meşrubatların servis edildiği Cafe Nostalji yer alıyor.

Doğanın, tarihin ve kültürün bir araya geldiği Cunda Adası'nda yer alan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, 01 Haziran ve 31 Ekim tarihleri arasında 09:30'dan 17:30'a kadar açık bulunuyor. Pazartesi günleri kapalı olan kitaplık, kış sezonunda ise Cuma ve Cumartesi günleri hizmet veriyor.

Tarihi ve doğayı bir arada sunan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, doğa ve tarihin birleştiği Cunda Adası'nda ziyaretçilerini bekliyor. Müzeye girişte ücret alınmıyor.

Sabah
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 17:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?