19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Dünyaya açılacak 'Filarmoni'

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) İstanbul’un iki yakasında düzenlediği konserler dizisi, bu yıl da zengin bir program ve birçok değişimle müzikseverlerle buluşacak. Orkestra özel bir albümle dünya müzik piyasalarına açılacak

BİFO 2009-2010 konser sezonu 15 Ekim’de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, 4 Kasım’da da Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konserlerle başlayacak. Borusan Holding’e bağlı olan Borusan Kültür Sanat, bu yıldan itibaren etkinliklerini Borusan Kocabıyık Vakfı bünyesinde gerçekleştirecek. Borusan Kültür Sanat’ın gelecek dönem projelerini anlatmak amacıyla düzenlenen basın toplantısına Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi, Borusan Kültür Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli ile BİFO Sanat Yönetmeni ve Daimi Şefi Sascha Goetzel katıldı.

‘BİFO?Klasik Kart’ ayrıcalığı
Avrupa’daki orkestralarda olduğu gibi yeni kart sistemi “BİFO Klasik Kart” ile abonelerine özel ayrıcalıklar sunacaklarının müjdesini veren Erenli şunları söyledi: “Bu karta sahip olacak kişilerin biletleri, artık evlerine postalanacak ve klasik müzik dinleyicileri bazı konserlerin provalarını izleyebilecek. ‘İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ kapsamında bir ‘Müzik Evi’ açacağız. Temmuz 2010’da da Avrupa turnesi yapmayı planlıyoruz”. Goetzel de BİFO’nun dünyanın en heyecan verici orkestralarından biri olduğunu belirterek, “Önümüzdeki sezon dünya çapında bu genç dinamik orkestrayı çok daha güçlü bir şekilde duyurmak istiyoruz” dedi. Goetzel yönetiminde hazırlanan özel bir albümle dünya müzik piyasalarına açılacak olan BİFO, Ocak 2010’da bu albümü satışa sunacak. BİFO, yeni sezon konserlerinde solist olarak Isabelle Faust, Anne Gastinel, Denis Matsuev gibi dönemin önde gelen sanatçılarını konuk edecek.

 

Mine Özdemir - Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 17:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?