26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

DVD’lere Kürtçe seçeneği

İkinci filmi “Güneşi Gördüm”ün çekimlerini tamamlayan Mahsun Kırmızıgül, ‘Beyaz Melek’in ilk filmim olması ve aldığı tepkilerden dolayı benim için ayrı yeri vardır. ‘Güneşi Gördüm’, ‘Beyaz Melek’in üzerinde bir film olacak’ dedi

Mahsun Kırmızıgül ikinci kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu “Güneşi Gördüm” adlı sinema filminin çekimlerini Kars’ta tamamladı. Terör nedeniyle göç etmek zorunda kalan insanların dramını beyazperdeye aktaracak olan Mahsun Kırmızıgül, ikinci filmi için “Bu film tıpkı Beyaz Melek’te olduğu gibi sinemada yıllardır üzerine değinilmeyen dramları hikâye edindi” dedi. 

Kırmızıgül’ün dışında Altan Erkekli, Hande Subaşı, Murat Ünalmış, Demet Evgar, Emre Kınay ve Erol Dömeröz’ün başlıca rolleri paylaştığı film, Türkiye’nin dışında Norveç, Danimarka, Bulgaristan ve İsveç’te çekildi ve toplam 6 milyon dolara mal oldu. Film 12 Mart’ta gösterime girecek.

DVD’lere Kürtçe seçeneği
Filme Kürtçe dublaj yapılmasını istediğini söyleyen Kırmızıgül, “Aslında TRT’nin Kürtçe yayın başlattığı bir dönemde böyle bir şey çok hoş olur. Ama şu an da bizim film için bu mümkün değil. Belki DVD’lerinde Kürtçenin de olduğu birçok yabancı altyazı seçeneği verebiliriz” dedi. 

“Güneşi Gördüm”ü “Beyaz Melek”in çekimleri sırasında tanıştığı birinin yaşadıklarından yola çıkarak çekmeye karar verdiğini anlatan Kırmızıgül, “Böyle hikâyelerin içinde büyüdüm. Bu nedenle hikâyeyi yazmakta zorlanmadım. ‘Beyaz Melek’in ilk filmim olması ve tepkilerden dolayı benim için ayrı yeri vardır. Ne var ki ‘Güneşi Gördüm’, ‘Beyaz Melek’in üzerinde bir film olacak” diye konuştu.

Filmden notlar:
-Filmde yer alan helikopter sahneleri Bulgaristan’da çekildi. İki gün süren çekimler 400 bin dolara mal oldu 

-Film Türkiye’deki festivallerde değil, yurtdışındaki festivallerde yarışacak 

-Sponsorsuz çekilen filmde Kırmızıgül, ilk filmi Beyaz Melek’ten kazandığı parayı Güneşi Gördüm’e yatırdı. 

- Demet Evgar çekilen doğum sahnesinde gözyaşlarına boğuldu.

Bayram Kaygusuz / Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 20:19:41
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 20:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?