16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Edirnekapı'da unutulan şehitler

İstanbul'daki 22 bin Çanakkale şehidi ziyaretçi bekliyor... 

Kurtuluş mücadelesi verirken Çanakkale'de büyük bir destan yazan Türk milleti, orada şehit düşen ecdadını da hiçbir zaman unutmadı. Her yıl gencinden yaşlısına, yöneticisinden sade vatandaşına kadar yüz binlerce insan şehitlerinin kabrine koşuyor. 

Türkiye'nin doğusundan batısına kadar her bölgeden halk Çanakkale'ye akın ediyor. Ancak 22 bin şehidi bağrında ağırlayan 'Edirnekapı' aynı ilgiyi göremiyor. 

Bazı tarihçilerin 'küçük Çanakkale' dediği İstanbul'daki şehitlik, yeterince bilinmiyor. İstanbul, Çanakkale Savaşları'nda büyük bir hastane gibi hizmet verdi. Binlerce yaralı çeşitli vasıtalarla İstanbul'a taşındı. Selimiye Kışlası bile hastane olarak kullanıldı. Yarası ağır olup da iyileşemeyenler, burada şehitlik makamına erişti. Çoğu Edirnekapı'ya defnedilirken, şehitliğin olduğu bölüme de Çanakkale Savaşları'nın ve destansı zaferlerinin anısına büyük bir anıt dikildi.


ailem
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 09:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gül IP: 88.233.8.xxx Tarih : 16.03.2007 12:23:27
şehitlerimiz gazilerimiz her zaman türk milletinin kalbindedir.Ve asla unutulamazlar bugün bu güzel bayragın altında yaşıyosak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir.Allah bayragımızı göklerden indirmesin.EN yakın zamanda ziyarete gitmek istiyorum.Ayrıca bu önemli konuyu hatırlatanlarada çok teşekkür ederim.