27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Erdem Yücel'in yeni kitabı

İnternet gazetemizin köşe yazarlarından Erdem Yücel’in son kitabı “Sanal Aşk Kaçamakları” Puslu Yayıncılık tarafından yayınlandı. Yaşanmış gerçek olaylardan yol çıkarak hazırlanmış olan bu kitap uzun bir araştırmanın sonucu olarak ortaya konulmuştur.

Sanal Aşk Kaçamakları kitabında internetin cinsel yönden bunalım içerisindeki toplumun bazı kesimlerinin yaşamlarından kesitler verilmektedir. Bu kitap hayal mahsulü olmayıp, yaşanmış olaylardan yola çıkılarak uzun süren bir çalışma sonunda ortaya konulmuştur.

İnternetin yarattığı sanal âlemin cazibesine kapılan pek çok kadın veya erkek bastırılmış duygularını, gerçek yaşamlarında ulaşamadığı kişiliklere bürünerek sanal ortamda yaşamaya başlamış, hayal ettiği kişiliklere eriştiğini sanmıştır. Özellikle cinsel eğitimin verilmediği memleketimizde cinselliğin ayıp veya utanılacak bir ilişki olarak düşünülmesi çoğu insanı çarpık davranışların içerisine itmiştir.

Bu araştırmada toplumun cinsel yönden bilgisizliği kadar, bastırılmış duyguları, sanal âlemin ortaya çıkardığı uyumsuzlukları, eşlerin birbirlerini aldatma içgüdülerini, monotonlaşmış evliliklerin kurtarılma çarelerinin aranacağı yerde sanal ortamda yeni arayışları psikoloji ve sosyal yönden ele alınmıştır.

Bu kitapta örnekleri verilen tüm olaylar ve kişiler hayal ürünü olmayıp, hepsi gerçektir. Toplumun bazı kesimlerinde sanal âlem konusundaki bilgisizliğine, cinsel açlığına, kişilik bozukluklarına bir bakıma ayna tutulmuştur.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma 10:46:18
Güncelleme :22 Şubat 2013 Cuma 10:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali önder IP: 212.253.57.xxx Tarih : 19.03.2013 09:56:03

Erdem Yücel Bey'e son çıkardığı b u değerli kitabı için hayırlı olsun diyorum. Bir an evvel sabırsızlıkla kitabın internet ortamında da yayınını bekliyorum. Çünkü kendisini çok iyi tanırım, nice gizemli aşkların öyküleri ile doludur.Tebrikler Erdem Bey.