19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Ermeni tablosuna zarar veren Türk

İtalya'da, Ermeniler tarafından sözde soykırımla ilgili açılan bir sergiye tepki göstererek tablolara zarar veren bir Türk genci gözaltına alındı.

Olay, başkent Roma'nın yakınındaki Vercelli'ye bağlı Varallo Sesia beldesinde, Pietro Küçükyan adlı kişinin Ermeni soykırım iddialarını yayma amacıyla düzenlediği serginin bugünkü resmi açılışı sırasında yaşandı. Eylemci Türk gencinin, Varallo Sesia Tiyatrosu sergi salonuna girdikten sonra Türkçe olarak bağırmaya başlayarak, sergideki panoları tekmelediği ve sergide yer alan kitapları yerlere attığı belirtildi.

Ermenilerle ilgili olarak 1915'te dönemin Osmanlı imparatoruna bir mektup yazan Papa 15. Benediktus ile 2002'de Ermenistan'ı ziyaret eden Papa İkinci Jean Paul'ü konu alan tabloların eylem sırasında ciddi biçimde zarar gördüğü bildirildi. İtalyan haber ajansları, eylemcinin İtalyan polisinin müdahalesiyle sergi salonundan uzaklaştırılarak gözaltına alındığını duyurdu. Kimliği hakkında bilgi verilmeyen eylemcinin, yaklaşık iki yıldan bu yana Varallo Sesia beldesinde yaşadığı ve dönercilikle meşgul olduğu belirtildi.


aa
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 17:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa Sezen IP: 212.175.192.xxx Tarih : 6.11.2006 17:50:52
ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM. BU TEPKİN SON DERECE NORMAL BİR TEPKİ. İNŞALLAH SANA BİRŞEY OLMASIN.