22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Erol Günaydın sahnelere dönüyor

Rahatsızlığı nedeniyle tiyatro sahnelerinden 5 yıldır uzak kalan usta tiyatrocu Erol Günaydın, "Namussuzum ki, Namusluyum" adlı komedi ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.


Günaydın, yaptığı açıklamada, 55 yıla yakın süredir tiyatro ile iç içe olduğunu ifade ederek, geçirdiği ameliyat sonrasında tiyatroya bir süre ara vermek zorunda kaldığını söyledi.

Oyunun yönetmenlerinden Abdullah Şahin'in daveti üzerine rolü sevinerek kabul ettiğini ifade eden Günaydın, "Ben de tiyatroyu çok özlediğim için 'Hadi ben de oynayayım. Biraz seyircinin huzuruna çıkayım, biraz moralim düzelir, kendime gelirim' diye kabul ettim" dedi.

"Yürümek, mizansenler zor geliyordu" diyen Günaydın, oyunda, tekerlekli sandalyede yaşlı bir ihtiyarı canlandırdığını dile getirdi. Günaydın, "Bu ihtiyar, şeker yiyor, marşlar söylüyor, ağlıyor, söyleniyor... Böyle ezberleyecek tarafı da az. İkinci perdede biraz rolü var" diye konuştu.

Oyunun yönetmenlerinden Abdullah Şahin de, halen provaları süren oyunda bugünlerde herkesin sorguladığı namus kavramını ele alacaklarını belirterek, "Erol ağabey hem ustam olduğu için, hem de Türk geleneksel tiyatrosuna çok önem verdiği için saygı duyuyorum. Geleneksel Türk tiyatrosuna sahip çıkan çok az kimse kaldı. Erol Günaydın, geleneksel Türk tiyatrosuna sahip çıkmamız gerektiğini düşünen ve şu anda yaşayan en önemli tek meddah olduğu için çok önemli" dedi.

Oyunun yönetmenlerinden Sümer Tilmaç da Erol Günaydın'ın, tiyatrocuların ustası olduğunu ifade ederek, "Erol ağabey, tiyatroyu çok seven bir kişilik. Bizim hala ondan öğreneceğimiz çok şey var" diye konuştu.

Oyun, Kasım ayından itibaren her Salı ve Pazar geceleri Profilo Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

aa
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 13:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?