30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Estrella Morente geliyor

Günümüzün en iyi kadın flamenko şarkıcılarından biri olarak gösterilen Estrella Morente,Türkiye’deki ilk konserini 19 Aralık’ta CRR’de gerçekleştirecek.

Yedi yaşından beri sahnelerde olan İspanyol flamenko şarkıcısı Estrella Morente, 19 Aralık’ta ilk kez Türkiye’ye gelecek ve İstanbul Cemal Reşit Rey’de (CRR) bir konser verecek.

Penelope Cruz’un başrolünü oynadığı, Pedro Almodovar’- ın bol ödüllü filmi “Volver”da söylediği şarkıyla tüm dünyada tanınmaya başlayan Estrella Morente, “Ondas En İyi Flamenko Sanatçısı” ödülü başta olmak üzere, sayısız ödüller almış bir isim. Ünlü şarkıcının ilk albümü “Mi Cante y un Poema”, Peter Gabriel’in Real World plak şirketi etiketiyle tüm dünyada satışa çıktı. 2005 sonbaharında biletleri günler öncesinden tükenen “1922” adlı oyunu ile ününü ve kariyerini pekiştiren Estrella Morente’ye İspanyol Radyo ve Televizyon Yayıncıları Birliği, İspanyol kültürüne katkılarından dolayı Altın Mikrofon Ödülü verdi.

AİLEDEN FLAMENKOCU

Estrella Morente, 1980 yılında İspany Granada’da dünyaya geldi. Ünlü flamenko şarkıcısı Enrique Morente ve dansçı Aurora Carbonell’in kızı olan Morente, aynı zamanda ünlü gitarist Montoyita’nın da torunu. Çocukluğundan itibaren flamenko müzisyenleriyle büyüyen sanatçı daha küçük yaşlardayken sahneye çıkmaya başladı. Henüz 7 yaşındayken efsane gitarist Sabicas’la şarkılar söyleyen Morente, 16 yaşına geldiğinde artık televizyon kanallarına konuk olmaya başlayan yıldız bir şarkıcıydı. Babası Enrique Morente’yi geçtiğimiz yıl kaybeden sanatçı, son yıllarda başarılı konserler veriyor. 2009 yılında Hollanda’da ilk konserini gerçekleştiren Morente, dünyaca ünlü Carnegie Hall’de 2800 kişinin karşısına çıktı.

 

...
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 17:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?