22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Eve Giden Yol Avrupa'da

Hollanda ve Belçika'da gösterime girecek olan, yönetmenliğini Semir Aslanyürek'in yaptığı 'Eve Giden Yol-1914' adlı film, Amsterdam'da basına gösterildi.

Basın için düzenlenen gösterimi, Hollandalı ve Türk gazeteciler izledi.

Senaryosunu Semir Aslanyürek'in yazdığı, yapımcılığını Mehmet Ergin Soyarslan'ın üstlendiği filmde başrolleri Metin Akpınar, Erdal Beşikcioğlu, Meliha Sözen ve Emre Altuğ paylaşıyor.

Film, 11 Ocak'tan itibaren Hollanda'da sekiz ayrı kentte gösterime girecek.

Belçika'da dört ayrı kentte

Belçika'daki gösterimi de 10 Ocak'ta başlayacak film, dört ayrı kentte vizyona girecek.

Filmde, Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde, Antakya ve bugünkü Suriye topraklarında yaşanan bir aşk öyküsünden yola çıkılarak dönemin savaş koşulları anlatılıyor.

Filmin Hollanda ve Belçika'da dağıtımını üstlenen 'Multi Tone Film' kuruluşunun sorumlusu Tonguç Oksal, çağdaş Türk sanat ve kültür değerlerinin tanıtımını hedeflediklerini söyledi.

''Türk sineması uzun yıllardır tarihini ve özellikle Osmanlı'nın son dönemini, Batı'nın entrikalarını anlatan yapımlar çıkarmamıştı'' diyen Oksal, 'Eve Giden Yol-1914'ün devamı niteliğinde kısa bir süre içinde 'Son Osmanlı-Yandım Ali' adlı filmi de Hollanda'da gösterime sunacaklarını açıkladı.

Oksal, önümüzdeki ay içinde de 1980 dönemini mizahi bir dille eleştiren 'Beynelmilel' adlı filmi Hollanda'da sinemaseverlerin beğenisine sunmayı planladıklarını anlattı.
aa
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 11:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?