16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Fakülte gibi belediye konservatuarı

Ordu Belediyesi bünyesinde 1996 yılında açılan konservatuar, bugün 700 öğrenci sayısına ulaşarak birçok okulu geride bıraktı.

Ordu'da sosyal ve kültürel alanda kendine güvenen başarılı gençler yetiştirmek, onların yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla zamanın Belediye Başkanı Fikret Türkyılmaz tarafından kurulan Belediye Konservatuvarı, geçen yıl 380 olan öğrenci sayısını yeni eğitim-öğretim yılında 700'e çıkardı.

Belediye Başkanı Seyit Torun ve Başkan Yardımcısı Özer Karadağ'nın özel ilgi gösterdiği, modern bina, eğitim araçları ve 23 öğretmenle sosyal ve kültürel alanda önemli bir görevi üstlenen Belediye Konservatuvarı bugün 21 branşta eğitim verecek duruma geldi.

Ordu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuvarı Müdürü Mehmet Kefeli, okuldan farksız oldukları hatta öğrenci sayısı olarak bir çok okulu geride bıraktıklarını belirtti. Mehmet Kefeli, gelecek yıl bin öğrenci sayısına ulaşmayı hedefledikleri ifade ederek, "Ordu Belediyesi Konservatuvarı verdiği eğitimle her geçen yıl başarılarını artırıyor. Geçen yıl 380 olan öğrenci sayısını 700'e çıkardık. Gelecek yıl ki hedefimiz ise bin öğrenciye eğitim vermek" dedi.

Ailelerinde verilen eğitimden oldukça memnun olduklarını belirten Mehmet Kefeli, "Amacımız eğitim fakülteleri müzik ve tiyatro bölümlerine öğrenci hazırlamak. Ayrıca güzel sanatlar fakülteleri ve liselerinin alt yapısını oluşturmak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 16:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?