23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Ferzan Özpetek’in yeni filmi Cuma gösterimde

Roma - Yönetmen Ferzan Özpetek, bu kez "Kutsal Yürek" filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.
Özpetek, Cuma gününden itibaren İtalya’daki sinema salonlarında gösterilecek, senaryosunu Gianni Romoli ile birlikte yazdığı bu son çalışması hakkında, "Kutsal Yürek, hayatımın en zor filmi. Aldığım tepkilere bakılırsa, filmin sindirilebilmesi için biraz zaman gerekecek. Ama bu filmi yapmak benim için kaçınılmazlaşmıştı" dedi.

Yıllardır Roma’da yaşayan, İstanbul doğumlu, Türk ve İtalyan vatandaşı Özpetek, "Kutsal Yürek"in tanıtımı için Roma’da düzenlediği basın toplantısında, "Yeni filmimi, son yıllarda, pek çok dostumun ölümüne tanık olmamın bende yaşattığı duyguların ürünü olarak tanımlayabilirim. Kutsal Yürek, hayatı ve kimliği ile bir kriz yaşayan bir kadının öyküsü. Bu, rastlantısal tanışlıklar neticesinde ölen annesinin kişiliğini araştırmaya koyulan ve kendi yolunu çizmeyi başaran bir kadın. Film, benim sorularımdan hareketle kurgulanmış olsa da, o sorulara bir yanıt verip veremediğimden emin değilim."

Filmin kahramanı İrene rolünün Barbora Bobulova tarafından üstlendiği "Kutsal Yürek", başarılı meslek sahibi bir kadının, yaşadığı kimlik krizi neticesinde, dini duygular eşliğinde zenginliği bir yana bırakarak kendini yoksullara ve onların sorunlarına adamasını hikaye ediyor.


AA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 15:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?