22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Feshane Ramazana hazır

Sami Yusuf İslami müziğe evrensel bir boyut kazandırmıştırİslami müziğin sevilen ismi Sami Yusuf, İstanbul"daki ilk konserini Feshane"de verecek. Sanatçı, Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri” kapsamında 15 Eylül Cumartesi akşamı sevenleriyle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi"nde 13 Eylül–14 Ekim 2007 tarihleri arasında düzenlenecek “Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri”nin ilk haftasında dünyaca ünlü sanatçı Sami Yusuf sevenleriyle buluşacak.

Bugüne kadar uygun bir atmosfer yakalayamadığı için İstanbul"da konser vermeyen sanatçı, “Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri” kapsamında Feshane"de sahne alacak. 11 Eylül Salı saat 14.00"de İstanbul"a gelecek Sami Yusuf, 15 Eylül Cumartesi saat 21.00"de Feshane bahçesinde konser verecek. İstanbul"a olan hayranlığını her fırsatta dile getiren sanatçı, geçen yıl düzenlenen Feshane Uluslararası 2006 Yılı Ramazan Etkinlikleri”ne katılmış tarihi mekanın atmosferinden etkilendiğini açıklamıştı. 50 bin kişinin katılması beklenen konsere yoğun kalabalık nedeniyle giremeyenler Feshane"nin birçok noktasına kurulacak barkavizyonlarla konseri izleme imkanı bulabilecekler.

Dünyanın sayılı müzik okullarından Londra'daki Royal Academy of Music'ten ders alan ve birçok enstrümanı çok erken yaşta çalmaya başlayan İngiliz sanatçı Sami Yusuf"un müziğinde birçok kültürün etkisini görmek mümkün. İngiliz, Arap ve Azeri kültürünün bir araya gelmesiyle yeni bir tarz yakalayan sanatçı Türkiye"de ciddi hayran kitlesine sahip.

Sami Yusuf Kimdir?
On sekiz yaşındayken dünyanın en prestijli müzik kurumlarından biri olan Londra Kraliyet Müzik Akademisi"nde bestecilik alanında çalışmalarını yürütmek için burs kazanmış müzisyen.

Temmuz 1980 doğumlu, müzisyen bir ailede yetişmiş ve müzik hocalığını daha genç yaşlardan itibaren babası yapmıştır. Müzik teorisi ve Orta Doğu makamları hakkında da çok geniş bilgilere sahip olan Sami Yusuf davudi sesi, güçlü yorumu ile başta İngiltere olmak üzere Avrupa ve Uzakdoğu"da ciddi bir dinleyici potansiyeline sahip oldu. Sadece Türkiye'de değil, hemen hemen tüm İslam ülkelerinde ve yanısıra Amerika, Avrupa ve Avustralya kıtasında büyük bir dinleyici potansiyeline hitap etmektedir. Sami Yusuf evrensel tınılara yer verdiği albümünü farklı dillerle seslendirmiş, bu sayede farklı kesimlere ve farklı milletlere hitap ederek çalışmalarına evrensel bir boyut kazandırmıştır.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 23:35:02
Güncelleme :10 Eylül 2007 Pazartesi 23:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fikret çamurcu IP: 212.115.6.xxx Tarih : 11.09.2007 08:33:11

müthiş bir sese sahip