27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Festival gibi yeni sezon

Bir sanat kurumu için kısa sayılabilecek bir sürede İstanbul’un en prestijli sanat mekanlarından biri haline gelen İş Sanat, 10’uncu sezonunda yine hayli sıkı bir program hazırladı.

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, İş Sanat’ın yönetmeni Meriç Soylu ve müzik direktörü Serdar Yalçın’ın katılımıyla önceki gün Feriye Lokantası’nda açıklanan yeni sezon programında, özellikle 91 yaşındaki caz efsanesi Hank Jones konseri heyecan yarattı. Zira, ‘Bad Henry’ lakaplı Hank Jones, Ella Fitzgerald, Charlie Parker gibi isimlerle çalışmış, Marilyn Monroe’ya J. F. Kennedy için ‘İyi ki doğdun Başkan’ı söylerken eşlik etmiş, 70 yıllık kariyerinde prestijli ödüller sahibi olmuş, yaşayan caz efsanelerinin belki de sonuncusu. Hank Jones konseri 9 Kasım’da.

Sezonu 8 Kasım Pazar akşamı yaşayan en iyi keman virtüözleri arasında yer alan Maxim Vengerov’un yöneteceği Borusan İstanbul Filarmoni konseriyle başlayacak İş Sanat, sezon boyunca Yuri Bashmet, Shlomo Mintz, Gidon Kremer, Andreas Scholl, Mischa Maisky, Sarah Chang, Joshua Bell, Moskova Solistleri, Prag Filarmoni Orkestrası, Academy of St Martin in the Fields, Kremerata Baltica, Gidon Kremer, Mikhail Pletnev ve Moskova Virtüözleri gibi klasik müziğin yıldız isimlerini sahnesine konuk edecek.

Türkiye’de oldukça geniş bir dinleyici kitlesine sahip Pink Martini (24 Kasım); sahneye çıktığında bir rock yıldızı gibi ıslıkla karşılanan Grammy ödüllü cazcı Dave Holland (21 Kasım); ilk kez bu yılki Montreal Caz Festivali’nde bir araya gelen Joshua Redman, Aaron Parks, Matt Penman ve Eric Harland’dan oluşan James’ Farm dörtlüsü; fadonun kraliçelerinden Mariza; ismini Sting, Peter Gabriel, Jan Garbarek gibi sanatçılarla yaptığı çalışmalarla duyuran John McLaughlin; İspanya’nın İstanbul hayranı şarkıcısı Monica Molina; Rumba flamenko gitaristi Jesse Cook da İş Sanat’ın yeni sezon müjdeleri arasında.

İş Sanat’ın dans severlere de iyi haberleri var. Amerika’nın en ünlü dans topluluklarından Paul Taylor Dance Company 10 yıla yakın bir aradan sonra Nisan’da İstanbul’a geliyor. Topluluk klasik müzik eserleriyle Piazzolla besteleri ve The Mamas and the Papas şakılarının yer alacağı iki gösteri sunacak.

Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği çocuk oyunu ‘Peter Pan’; Memet Ali Alabora ve Emir Gamsızoğlu’nun gerçekleştirdikleri ‘Çocuklar için Notada Yazmayanlar’ gibi etkinliklerin yeni sezonda da süreceği İş Sanat’ta Şevval Sam’la İstanbul musikisi, Arif Sağ ve Sabahat Akkiraz ikilisi, Yarkın Ritim grubunun Erkan Oğur ve Ferda Anıl Yarkın’la konseri gibi heyecan verici pek çok yerli proje de hayata geçirilecek.
İş Sanat’ın indirimli yeni sezon biletleri 5 Ekim’den itibaren satışa sunulacak.
 

Radikal
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 15:50:40
Güncelleme :2 Ekim 2009 Cuma 16:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?