16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Filmin müziği Gasparyan'dan

Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı ve yönettiği ilk filmi "Beyaz Melek"in müziklerini, Prag Senfoni Orkestrası ve Ermeni sanatçı Jivan Gasparyan çaldı.


Yapımcılığını Murat Tokat ve Levent Üngör'ün üstlendiği, senaryosunu kaleme alan Mahsun Kırmızıgül'ün aynı zamanda yönettiği ve 16 Kasım'da gösterime girecek filmin müzikleri de tamamlandı.

Filmde, dünyanın en iyi orkestrası olarak gösterilen 140 kişilik müzisyenden oluşan "The City Of Prague Film Harmonic-Prag Senfoni Orkestrası" ve "Prague Opera Korosu"nun yanı sıra dünyaca ünlü duduk virtiözü Jivan Gasparyan'ın çaldığı müzikler kullanıldı.

Gasparyan, kendisine dünya çapında ün sağlayan enstrümanı duduk ile filmde, Türkiye'de 8 ayrı besteci tarafından bestelenen müzikleri çaldı.

"Ronin" ve "Gladyatör" filmlerinin müziklerini de çalan Gasparyan, Mahsun Kırmızıgül'ü film müziklerine gösterdiği özenden dolayı kutladığını belirterek, "Dünya standardında bir iş oldu" dedi.

Mahsun Kırmızıgül de yoğun bir çalışma trafiğinden sonra müzikleri tamamladıklarını ifade ederek, "Filmin genel müziklerini besteleyen Yıldıray Gürgen'le filmin müzikleri ile ilgili hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Filmin müziklerinde bizim gibi hayalleri olan 8 arkadaşlarımızla birlikte çalışıp, çok önemli bir iş çıkardığımıza inanıyorum" diye konuştu.

Filmin müziklerinde ayrıca dünyada önemli bir yeri olan Türkiye'nin en önemli keman virtiözü Cihat Aşkın da yer aldı.

aa
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 12:31:22
Güncelleme :9 Ekim 2007 Salı 12:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?