22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Fransa'da fare çılgınlığı-VİDEO-

Aşçılık tutkusuyla yanıp tutuşan Remy isimli küçük bir farenin maceralarının anlatıldığı ''Ratatouille'' adlı çizgi filmin başarısı, Fransa'da bir fare modası ve evcil farelerin satışında patlama yarattı.

Merkezi Paris'te bulunan ''Farenin Dost Hayvan Tanıtılması Derneği'' (Association de Promotion du rat comme animal de compagnie- Aprac) Başkanı Gerald Moreau yaptığı açıklamada, ''Film çıktığından beri, tam anlamıyla bir fare modası başladı'' dedi.

ABD'nin California eyaletindeki Pixar şirketinin stüdyolarında hazırlanan ve yazın vizyona giren filmi sadece Fransa'da 7 milyon kişi izledi.

Filmin başarısından sonra Aprac derneğinin internet sitesi üç kat daha fazla ziyaret edilirken, fareler için aksesuar satışı da yüzde 40 arttı.Evcil hayvan dükkanları da satışlarını önemli ölçüde arttırırken, Parisien gazetesindeki habere göre, en gözde tür olan ''Dumbo'' gibi düşük mavi kulaklı sıçanın fiyatı 50 avroyu aştı.

Eskiden marjinal punkların veya isyankar gençlerin favori evcil hayvanı olan sıçanlar ve fareler, şimdi çocukların gözdesi olunca Fransız ebeveynler de bu küçük kemirgenlerle ilgili bilgi sahibi olmaya başladılar.

Bayan arkadaşıyla birlikte 19 sıçanı bulunan Aprac Başkanı Moreau, sıçanların çok akıllı ve fareler veya hamsterlardan çok daha ilginç olduklarını belirterek, ''İsimlerini bilir ve sahiplerine bağlanırlar, bir kedi veya köpek gibi oynayabilirler'' diye konuştu.

Farelerin çok sosyal olduklarını ve ilgiye gereksinimleri bulunduğunu söyleyen Moreau, ancak üç haftada bir 15 yavru sahibi olmamak için hiçbir zaman dişi ve erkek fareyi aynı kafese koymamayı öğütlüyor.

Ratatouille filminin fragmanı için tıklayın

 

A.A
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 06:47:40
Güncelleme :2 Ekim 2007 Salı 07:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?